iKids week 22: Bubble Guppies, Whac A Mole en Petites Choses

In de iKids van week 22 lees je over het fraaie spel Petites Choses, met handgemaakte illustraties. Ook komen Bubble Guppies en Whac A Mole aan bod.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

petites chosesEr is weer een aantal mooie apps voor kinderen uitgekomen, zoals Petites Choses. In die applicatie kunnen jonge kinderen in een stad met handgemaakte illustraties spelen, wat een bijzondere sfeer geeft. Door allerlei spelletjes te doen kunnen ze een vogeltje uit zijn kooi bevrijden. Een andere aanrader is de Nederlandse vertaling van het iPad-boek A Grumpfish Tale, een prachtig interactief boek over fantasiedieren als de Bubble Guppies Gil en Molly en hun giechelgeiten, die samen een avontuur beleven. Ook leuk: de nieuwe versie van de klassieker Whac A Mole. In dat spel moet je als vanouds mollen met een hamer terug in de grond slaan, maar is het geheel in een modern jasje gegoten.

Bubble Guppies: Het verhaal van meneer Knorhaan

Het verhaal van A Grumpfish Tale is nu vertaald naar het Nederlands en heet daarom nu Bubble Guppies. In het interactieve verhalenboek kunnen kinderen samen met Molly en Gil op pad, om gezamenlijk de giechelgeiten naar een feestje aan de andere kant van de Gouden Geitenbrug te brengen. Die brug wordt echter bewaakt door D’Oude Knorhaan, die ze eerst aan het giechelen moeten krijgen. Alleen dan kunnen ze het feest bereiken. Het boek zit vol interactieve animaties. Zo kunnen kinderen stickers verzamelen om gekke gezichten te maken, of muziek afspelen en de Guppies laten dansen. Ze kunnen zelf pagina’s omslaan en meelezen als de woorden op het scherm verschijnen of worden voorgelezen door de Bubble Guppies. Het boek is apart voor de iPhone en iPad beschikbaar.

Downloaden: Bubble Guppies: Het verhaal van meneer Knorhaan (€2,69, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: Bubble Guppies: Het verhaal van meneer Knorhaan (€4,49, iPad, iOS 5.0+)

bubble guppies

Whac a Mole

Voor wie het arcadespel Whac A Mole van Mattel niet kent of herinnert: in het originele spel moet je met een hamer zo snel mogelijk mollen terug in de grond in slaan wanneer ze tevoorschijn komen, om zo punten te verdienen. De nieuwe Whac A Mole app is een moderne variant daarop, met meer dan 60 3D-levels waarin je als gebruiker de hamer ter hand kunt nemen om de mollen terug in hun holen en gaten te jagen. Er zijn drie verschillende werelden: de boerderij, het wilde westen en de jungle. Met de munten die je verzamelt kun je nieuwe hamers kopen, zoals de bijzondere bliksemhamer. De app is geschikt voor kinderen van 9 tot 11 jaar.

Downloaden: Whac A Mole (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

whac a mole

Petites Choses

Deze prachtige app voor kinderen van 2 jaar en ouder draait om het verzamelen van sleutels. In de bijzonder vormgegeven applicatie kunnen kleine kinderen sleutels verdienen door intuïtieve mini-spelletjes te spelen, zoals het verzamelen van bloemen zodat een meneer deze in vorm van een mooi boeket aan zijn geliefde kan aanbieden. Wie alle sleutels te pakken heeft kan het vogeltje dat in een kooi zit bevrijden. De app is van Franse origine maar gebruikt nergens tekst, en is dus net zo goed door Nederlandse kinderen te gebruiken. Bovendien zijn alle animaties met de hand getekend, heeft de applicatie bijzondere muziek en geen in-app aankopen of reclames.

Downloaden: Petites Choses (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:55
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.