Slaap Lekker Circus

iKids week 45: Slaap Lekker Circus, Kinetic Sand en meer

In deze iKids bespreken we meneer Beer en zijn hulpbehoevende bosvrienden, gaan we met zand spelen in Kinetic Sand en lekker slapen met Slaap Lekker Circus.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Slaap Lekker CircusDeze week in iKids: drie spiksplinternieuwe apps. Zo bespreken we Meneer Beer, waarin de allerjongsten het bos in gaan om dieren te helpen met hun dagelijkse problemen. Ook lees je over Kinetic Sand’s Great Adventure, een spel dat draait om wonderbaarlijk zand dat alle vormen kan aannemen. Tot slot komt ook nog Slaap Lekker Circus aan bod, een app die uitermate geschikt is om de dag op een leuke manier af te sluiten en rustig naar bed te gaan.

Meneer Beer

Het nieuwste spel van de Nederlandse ontwikkelaar Banana Apps heet Meneer Beer en is geschikt voor peuters en kleuters. Het speelt zich af in het bos waar Meneer Beer woont, samen met zijn dierenvrienden. Deze dieren, variërend van een konijn met een manisch lachje tot een schattige vleermuis, zitten stuk voor stuk in de penarie. Aan kinderen de taak om hen, samen met Meneer Beer, te helpen. Voor het hongerige konijn kun je wortels uit de grond trekken, de vleermuis op de grond kun je weer keurig op zijn kop aan de rotsen hangen. Wanneer je een dier blij maakt maakt hij een geluidje en doet een dansje. Al met al is dit een eenvoudige maar leuke app, al zijn de in-app aankopen redelijk aan de prijs. In eerste instantie krijg je drie gratis dieren, daarna betaal je €1,79 of €3,99 voor het volledige pakket met 21 dieren.

Kinetic Sand’s Great Adventure

Sommige ouders zijn misschien al bekend met Kinetic Sand, een Barbapapa-achtig goedje waarmee kinderen vormen kunnen maken en kneden. Maker Wabafun heeft nu ook een mooie app uitgebracht, een spel waarin het klevende zand ook een belangrijke rol speelt. Door er vormen van te maken moet je zwevende blauwe balletjes naar het eindpunt begeleiden, een blauw figuur genaamd Bubber. Onderweg moet je obstakels zien te ontwijken en kleine rotsjes zien aan te raken, die vervolgens ook in blauwe balletjes veranderen. De app, gemaakt in samenwerking met Nederlandse ontwikkelaar Monobamba, is in feite een visitekaartje voor de producten van Wabafun, want die komen er allemaal in voor. Dat mag de pret niet drukken, want het gratis spel zit goed in elkaar, heeft genoeg uitdaging en meer dan 20 levels. Kinetic Sand’s Great Adventure is oorspronkelijk Engelstalig maar maakt nergens gebruik van taal. Een aanrader.

Slaap Lekker Circus: Slaapverhaaltjes voor kinderen

Slaap Lekker Circus is de opvolger van de populaire Slaap Lekker app. De app is geschikt voor kinderen tot 5 jaar en is recentelijk vertaald naar het Nederlands. In Slaap Lekker Circus kunnen kinderen acht verschillende circusdieren naar bed brengen door het licht uit te doen of kaarsjes uit te blazen. Elk dier wil kunstjes aan het kind laten zien voordat het gaat slapen. De leeuw probeert op een kleine bal te balanceren, de olifant gaat op één poot op een ronde ton staan. De app is gemaakt door een animatiefilmmaakster, en dat is te zien. De scenes zijn stuk voor stuk prachtig, met decors van papier en 2D-illustraties en animaties. 

Uiteindelijk is dit een fijne app voor het dagelijkse instopritueel, met mooie dieren, slaapliedje en genoeg mogelijkheden om kinderen geïnteresseerd te houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:57
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.