ifttt-apple-watch-evernote

IFTTT-apps binnenkort op iPad en Apple Watch

IFTTT is binnenkort op allerlei manieren op de iPad en Apple Watch te gebruiken. Vooral IFTTT Do op de Apple Watch opent allerlei nieuwe mogelijkheden.

De IFTTT-apps Do Button en Do Note zijn binnenkort ook op de Apple Watch te gebruiken. Bovendien zijn alle drie aanvullende apps vanaf vandaag ook geoptimaliseerd voor de iPad. De gewone IFTTT-app was al op de iPad te gebruiken, maar de update voor de drie andere apps komt later vandaag beschikbaar. Het gaat om de apps Do Button, Do Note en Do Camera. Het kan leiden tot interessante nieuwe toepassingen.

ifttt-apple-watch-evernote

Lees ook: Vijf handige IFTTT-tips om je iPhone slimmer te maken

Met IFTTT kun je allerlei veelgebruikte handelingen automatiseren. Zo kun je bijvoorbeeld een foto aan een Facebook-album toevoegen of een foto naar Twitter sturen. Een reeks geautomatiseerde stappen heet een ‘recept’, die via een bepaald kanaal te gebruiken is. De titel geeft aan om welke actie het gaat, bijvoorbeeld ‘Zet Nest-thermostaat op 19 graden’ of ‘Maak nieuwe notitie in Evernote’.

IFTTT op de Apple Watch

Hoewel je ze nu nog niet kunt gebruiken, zijn de aanpassingen voor de Apple Watch eigenlijk nóg interessanter. Vooral bij de Do Button kan het tot leuke nieuwe toepassingen leiden. Je kan namelijk opeens allerlei acties uitvoeren met apps, die zelf nog helemaal niet zijn aangepast voor de Apple Watch. Zo kan je een IFTTT-recept maken om de Philips Hue-lampen vanaf de Apple Watch te bedienen. Philips heeft aangegeven dat ze een Hue-app voor de Apple Watch gaan maken, maar heeft nog niet aangegeven wanneer die app beschikbaar komt.

ifttt-apple-watch-thermostaat

Tegelijk zitten er ook wel weer beperkingen aan, omdat je met de IFTTT Do-knop alleen een aan/uitknop tot je beschikking hebt. Bij Do Note kun je een notitie maken en de tekst daarvan dicteren. Op die manier kun je niet alleen een notitie in Evernote maken, maar ook een afspraak in de Google Agenda zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2015, 17:30
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, ifttt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.