iCulture: Peilt

Reacties voor: iCulture peilt: Apple Maps of Google Maps? Welke kaartenapp heeft jouw voorkeur?

Toen de Apple Kaarten-app in 2012 uitkwam, regende het klachten. De afgelopen jaren heeft Apple hard gewerkt om fouten op te lossen. Google Maps was jarenlang de meestgebruikte navigatie-app, maar gaandeweg wordt Apple Kaarten steeds beter.

Reacties: 24 reacties

  1.  Maps is via Carplay compatible met mijn auto, met  Maps krijg ik in mijn cockpit dus ook routeomschrijving wat ik met Google Maps niet krijg.

    Heel benieuwd of dit met de nieuwe Carplay die ook de virtual cockpit kan overnemen, dan ook met Google Maps compatible is…

  2. Apple Kaarten hoofdzakelijk voor auto navigatie, en Google Maps zou gedeïnstalleerd kunnen worden als Apple nou eindelijk eens fietsroutes zou toevoegen voor fietsland NL.

  3. Google Maps voor zoeken naar bedrijven in de omgeving, reviews lezen en foto’s bekijken (zonder Yelp te hoeven downloaden..)

    Apple Maps voor navigatie, het verkeer en mijn gidsen.

  4. Ik gebruik via CarPlay alleen TomTom. Dit is voor mij nog altijd de beste.

  5. Voornamelijk Waze in de auto. Wat ik erg fijn aan Waze vind is dat je kan instellen dat gesproken instructies altijd via de telefoon speaker gaan en niet via Bluetooth zodat ik niet de Aux ingang hoef te kiezen.

    Voor al het andere gebruik ik altijd Google Maps.

  6. Moet helaas nog regelmatig Google Maps gebruiken om Apple nog geen fiets kaarten / routes heeft voor een fietsend land zoals een voorganger al schreef. Wat ik dus behoorlijk jammer vind. Heeft iemand enig idee of die optie er ooit nog komt?

  7. Eveneens TomTom Go via CarPlay.
    Google Maps: teveel (voor mij) overbodige informatie op het scherm, voor fietsen wel goed
    Apple Kaarten: te vaak fouten (bijvoorbeeld straat wordt ineens fietspad, en daar sta je dan met je auto)

  8. Eigenlijk altijd Apple kaarten hoewel ik langzaam aan neig naar andere omdat ze al maanden de spraak engine niet op orde hebben.

    Snelwegen verkeerde uitspraak, straatnamen dubbel , plaatsnamen compleet verkeerd uitspreken maar via de andere kant aanrijden wel goed uitspreken

  9. Als ik moet kiezen tussen alleen deze 2, dan alleen Maps.
    Maar mijn go-to app is altijd Waze.

  10. Eigenlijk gebruik ik altijd Waze en vooral om de schitterende verkeersinformatie die bijna altijd up-to-date is. Nu lees ik de laatste weken wel heel vaak hoe hard Apple Maps verbeterd is, dus misschien nog maar eens proberen 🙂

  11. Ideaal met Maps is dat je met CarPlay kaartweergave hebt en tegelijkertijd op de iPhone de “ouderwetse” “geschreven” instructies en op de Apple Watch zichtbare en voelbare instructies.
    Nu met look around is Maps een waardige concurrent voor Google Maps.

    Nu alleen nog fietsroutes inderdaad.

  12. Allebei. Google Maps heeft fietsnavigatie en betere POIs. Apple Maps werkt fijn samen met de Apple Watch.

  13. Ik gebruik kaarten al een aantal jaar als auto navigatie. In eerste instantie omdat ik de verschrikkelijk scherpe stem van Google Maps niet kon uitstaan en de stem in kaarten zoveel prettiger klinkt. Navigeren ging meestal prima. Nu zijn we op het punt beland dat Kaarten zich eindelijk kan meten aan Google Maps en op veel vlakken zelfs beter is. Wat ik nog wel mis in Kaarten is de zeer uitgebreide database van bedrijven, foto’s etc die Google Maps heeft. Dat is het enige waar ik Maps af en toe nog voor gebruik

  14. Ik rijd geen auto. Dùs gebruik ik Google Maps. Behalve voor navigatie (met aanwijzingen over Bluetooth oordopjes) gebruik ik het voor bezien hoe laat zekere winkel opent of sluit, en voor vertrektijden.

    Die navigatie is trouwens niet feilloos: die lijkt soms bij mij achter te lopen. En laatst leken de afslagen van een rotonde als voor linkshouden geteld.
    Anderzijds is (minstens) Google Maps wel intelligent: als ik “ver” van de gekozen route afdwaal, dan wordt de route naar het gekozen doel opnieuw berekend, vanaf mijn feitelijke plek. Is handig, maar ik zou de keus willen hebben.

    Afdwalend:
    Wat mij als Amsterdammer steeds weer opvalt: hoe gezegend Ansterdam is met aantallen straatnaambordjes en de plaatsing ervan (elders vaak geheel toegesneden op snelverkeer). Dan kan enig navigatie-programma nog zo lief zeggen “linksaf de Hoofdstraat op”, maar dan zie ik zelden een bordje “Hoofdstraat”.

  15. Google Maps. Onbetwistbaar het meest compleet qua info over bedrijven en reviews. Het verder uitbreiden van social functies gaat me alleen wel steeds meer tegenstaan. De interface wordt daarmee ook steeds voller.
    Om die reden neig ik dan ook steeds vaker naar Apple kaarten, maar dan vind ik soms een bedrijf niet. Ook merk ik nog geregeld dat navigatie over afgesloten terreinen gaat. Door mijn woonplaats stuurt Apple me steevast over een afgesloten bedrijventerrein. Heb al meermaals met foto’s aangegeven dat dit geen route is voor doorgaand verkeer. Er wordt alleen niks mee gedaan. Bedrijfsinfo aanpassen wordt gelukkig wel vaak binnen 2 weken opgepakt.

    Verder gebruik ik op rondreizen altijd TomTom Go. Ik kan dan vooraf de routes die ik wil gaan rijden helemaal in het account zetten. De kaarten zijn gedownload, dus altijd beschikbaar zonder internet.

  16. Helaas Google Maps. Veel beter in herkennen bedrijven etc en naadloos te gebruiken in mijn tesla. Ook omdat tesla geen CarPlay ondersteunt.

  17. Apple Maps is wel dé navigatie die ik altijd gebruik. Google Maps is (helaas) wel beter met POI’s. Al zie ik wel steeds meer plekken op AM waarbij de beoordelingen goed zijn ingevuld. Hopelijk gaan steeds meer mensen dit gebruiken en AM dit in de toekomt uitbreiden met geschreven reviews.

  18. Apple Maps in Polestar 2…..Amazing

  19. Google maps want ja die doet gewoon alles, zeker aangezien vaak fiets.
    Dan soms als eens in de auto zit Waze ook wel eens, maar dat is ook van Google dus eigenlijk het zelfde(alleen iets andere functies).

  20. Zoveel mogelijk Apple Maps. Ik heb echter geen auto dus fiets vooral veel en moet dan vaak terug naar Google maps. Jammer want dat werkt totaal niet chill met de Apple Watch. Als fietsroutes ook in Nederland beschikbaar komt op Apple Maps dan switch ik 100% over.

  21. Ik snap de opmerkingen niet dat je bij kaarten de geschreven tekst wel zou zien en bij maps niet. Ik zie dat namelijk wel.

    Verder vind ik dat zenuwachtige getik via de Watch door kaarten op mijn pols bloedirritant.

    Waze maar vooral Google zijn voor mij de apps die ik gebruik

  22. @Jean-Paul Horn | iCulture.nl: Ga ik meteen doen… wie weet probeer ik het dan nog eens 👍

  23. @Maurice Hollink: Ik gebruik sinds september 2022 enkel TomTomGo op een iPhone wegens de irriterende stemmen van zowel Apple als Google. TomTomGo heeft nog steeds de Vlaamse Ellen als stem en die vind ik veel aangenamer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.