iCulture Peilt

iCulture peilt: Heb jij je gewenste iPhone X kunnen bemachtigen?

Het liep storm bij de iPhone X. Heb jij het gewenste model kunnen bemachtigen, wacht je nog of sla je voorlopig maar even over? We zijn benieuwd in deze iCulture Peilt!

Het was een hectische vrijdagochtend, die 27e oktober. Binnen een paar minuten was alle voorraad van de iPhone X uitverkocht en wie nu nog in de winkel wil ophalen zal zelf op 3 november in de wachtrij moeten gaan staan. Wil je reserveren-en-ophalen, dan is er pas vanaf 4 november weer de mogelijkheid om in de Apple Store langs te gaan. We zullen pas later weten hoeveel iPhone X voorraden Apple naar de eigen winkels en andere winkelketens heeft gestuurd. Is het jou gelukt om te bestellen wat je wilde? We zijn benieuw in deze aflevering van iCulture peilt.

Stormloop op iPhone X

Er was afgelopen vrijdag een stormloop op de iPhone X. Het nieuwe toestel ging in 55 landen en regio’s wereldwijd in de verkoop. En dat hebben we geweten: de Store was voor sommige mensen niet bereikbaar, het lukte niet om af te rekenen en als klap op de vuurpijl kregen veel mensen hun bevestiging niet of pas heel laat binnen. Kortom: niet echt de positieve ervaring waar je bij zo’n nieuw toestel op hoopt. Is het jou gelukt om het toestel te krijgen dat je wilde?

Poll: Is het jou gelukt om de gewenste iPhone X te bestellen?

Nog even een toelichting op de datums van 3 en 4 november: als je voor de vrije verkoop in de rij wilt staan, moet je dat op 3 november doen. Apple heeft beloofd dat er voorraad in de winkels zal zijn, maar dat het beperkt is. Wil je nu nog een iPhone X bestellen, dan heb je momenteel maar één mogelijkheid: laten bezorgen met levertijd van 5-6 weken. Wil je bestellen en afhalen in de winkel, dan is dat momenteel niet meer mogelijk omdat alle voorraden op zijn. Apple biedt vanaf 4 november weer de mogelijkheid van bestellen-met-afhalen, zo hebben ze gemeld.

Verder is het zo dat winkels zoals Media Markt, APR’s en telecomwinkels op dit moment vaak nog niet exact weten welke voorraden ze krijgen. Daardoor kunnen ze wel beloven dat ze je op de hoogte houden, maar geen enkele winkel kan alvast beloven op welke dag jij je toestel krijgt. De enigen die daar zeker over zijn, zijn de mensen die hun toestel hebben besteld met afhalen op 3 november. Je zou dus je kansen kunnen spreiden door bij meerdere winkels te reserveren, maar zekerheid heb je niet.

Meer informatie over de iPhone X lees je in onderstaande artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2017, 10:05
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone X
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.