iCool: oordop is zeer compacte iPhone-thermometer

De iCool is een zeer compacte thermometer voor de iPhone die verwerkt zit in een oordopje. Je kunt er alleen geen muziek mee luisteren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iCoolDe iCool kan wel eens de meest compacte thermometer voor je iPhone zijn. Dit apparaat is niet veel groter dan een gebruikelijk iPhone-oordopje en kan net zo makkelijk in je oor worden gestoken. De bijbehorende app weet vervolgens binnen twee seconden wat je lichaamstemperatuur is. Aanraking is niet vereist, waardoor je de iCool ook op bijvoorbeeld een voorhoofd kunt richten. De thermometer kan zelfs worden gericht op bijvoorbeeld een kop koffie.

De vergelijking met een oordop is snel gemaakt. Niet alleen is de iCool ongeveer even groot, maar je sluit hem zelfs aan op de geluidspoort van je iPhone. Eén functie ontbreekt helaas wel: je kunt met de iCool niet naar muziek luisteren. De iCool-app laat zien wat voor temperatuur je vastlegt en biedt ook de mogelijkheid om metingen op te slaan. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe je temperatuur in een week tijd fluctueert.

De iCool zou een perfecte informatiebron zijn voor Apple’s nieuwe Health-app in iOS 8. In Health wil Apple gezondheidsinformatie verzamelen, zodat je op één plek toegang hebt tot alles over je huidige situatie. De ontwikkelaar van de iCool-app moet dan wel HealthKit integreren. Het is nog niet bekend of dit ook zal gebeuren.

Je kunt een iCool bestellen door op Indiegogo 34 dollar te doneren – of 29 dollar als je er vroeg bij bent. De makers hopen hem in oktober 2014 naar de eerste donateurs te verzenden. In tegenstelling tot de meeste crowdfundingcampagnes, krijgen de makers alle vergaarde financiële middelen. Ook als het financieringsdoel niet wordt behaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 10:32
Categorie Accessoires
Onderwerpen gezondheid, oordopjes, thermometer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.