iCloud nu al door iedereen te gebruiken

iPhone-bezitters kunnen allemaal de Golden Master van iOS 5 al installeren en vrij gebruik maken van iCloud. Zelfs de site iCloud.com is door iedereen op in te loggen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iCloud

Gisteravond werd tijdens het Let’s Talk iPhone-evenement aangekondigd dat iCloud samen met iOS 5 op 12 oktober zal lanceren. iPhone-bezitters kunnen echter er nu al mee aan de slag door de Golden Master van iOS 5 te installeren. Ook de website iCloud.com is nu gewoon voor iedereen beschikbaar.

De Golden Master is de laatste versie van een iOS-bèta. Deze wordt kort voordat de software officieel beschikbaar is voor gebruikers uitgebracht in de Developer Portal, zodat ontwikkelaars hun apps helemaal kunnen toespitsen op de aankomende release. Waar je voorheen alleen je UDID geregistreerd moest hebben om de eerdere bèta’s van iOS 5 te gebruiken, lijkt het er op dat iedereen de Golden Master nu kan installeren, mits je iDevice geschikt is voor iOS 5. De Golden Master is alleen te downloaden via Apple’s iOS Developer Portal. Daarnaast is ook de laatste iTunes-beta vereist. Op het moment van schrijven is dat iTunes 10.5 Beta 9.

Ook de website iCloud.com is nu vrij te gebruiken door iedereen met een iTunes-account die gebruik heeft gemaakt van iCloud. Hoewel de site nog spreekt over een ontwikkelaar-login, is het ons gelukt om zonder een ontwikkelaarsaccount de website te betreden. Vanaf hier is het mogelijk om te kijken naar je gesynchroniseerde mail, contacten, agenda en iWork-bestanden te kijken. Ook je iPhone is via Find My iPhone te traceren.

De iCloud=functionaliteit is nog niet standaard aanwezig in Mac OS X. Deze zal pas verschijnen in versie 10.7.2, die rond 12 oktober wordt verwacht. Hetzelfde geldt voor de Windows-software voor iCloud.

Hoewel we nog maar een week zijn verwijderd van iCloud’s officiële lancering, is de cloudservice uiteraard nog steeds in bèta. Het kan daarom zo zijn dat je mogelijk tegen (synchronisatie)problemen oploopt. Hopelijk zullen al die problemen dan ook zijn aangepakt voor 12 oktober, als iCloud officieel van start gaat.

Voor de downloadlinks en installatie-instructies van beta-versies van iTunes, iOS 5 GM en andere beta-software verwijzen we je naar de instructies in Apple’s iOS Dev Center. Voor alternatieve locaties voor niet-ontwikkelaars raden we je aan Google te gebruiken. Wij bieden hiervoor geen ondersteunen en deze reacties zullen worden verwijderd.

Tipgever: Barry Schiffer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2011, 17:44
Categorie iOS
Onderwerpen golden master, ios 5, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.