Apple brengt nieuwe iPod nano en iPod touch uit

Tijdens het Let's Talk iPhone-evenement afgelopen avond kondigde Apple twee nieuwe iPods aan: een nieuwe Nano en een Touch. Hoewel niet genoemd, kreeg de Classic ook een update.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPod Touch vijfde generatieApple kondigde gisteravond naast een nieuwe iPhone ook twee nieuwe iPods aan: een nieuwe iPod nano en een iPod touch. Beide muziekspelers lijken erg op hun voorgangers, maar weten zich te onderscheiden met onder andere nieuwe kleurtjes, lagere prijzen en meer opslagruimte.


Het evenement stond in het teken van de iPhone, maar op een reeks nieuwe iPods werd al een beetje gerekend. Vaak wordt er een nieuwe iPod aangekondigd in september, iets dat waarschijnlijk door het verschoven introductiedatum van de iPhone niet doorging.

Nieuwe iPod nano met 16 klokthema’s, kleurtjes en sport-app

iPod Nano 2011De nieuwe iPod nano lijkt qua uiterlijk erg op zijn voorganger en is verkrijgbaar in zeven kleuren. De prijs is verlaagd: de vorige 8 GB iPod nano kostte 149 euro maar voor dat geld krijg je nu een 16 GB iPod nano. Voor de 8 GB nano betaal je nog maar 129 euro.

Hoewel er op het gebied van hardware weinig is veranderd aan de iPod nano, heeft de software wel een update gekregen. Icoontjes worden niet langer op een grid getoond, maar bevinden zich nu in een caroussel waar je doorheen draait. De 16 nieuwe klokthema’s moeten de iPod interessanter maken als horloge. Daarnaast is er een nieuwe Nike+-applicatie aan de iPod toegevoegd die zonder externe sensor te gebruiken is. De nieuwe firmware is ook te intalleren op de iPod nano uit 2010.

iPod touch nu in het wit

iPod Touch vijfde generatieDe nieuwe iPod Touch is op het gebied van hardware ook nagenoeg hetzelfde gebleven. De A5-processor van de iPhone 4S lijkt nog niet in de iPod aanwezig te zijn. De meest opvallende aankondiging was de nieuwe witte variant, die de trend van de iPhone 4 lijkt voort te zetten. De nieuwe iPod touch is beschikbaar vanaf 189 euro, met een geheugencapaciteit van 8 GB. Wil je liever 32 of 64 GB, dan betaal je 100 of 200 euro meer.

iPod classic en iPod shuffle blijven bestaan

Tijdens het evenement kwamen alleen de iPod nano en iPod touch aan bod. Twee andere iPods blijven ook in het assortiment: de iPod shuffle en de iPod classic. Die laatste werd in het overzicht van beschikbare iPods niet getoond op het scherm, maar is nog wel degelijk verkrijgbaar. Je betaalt 229 euro voor een exemplaar van 160GB. Waarschijnlijk is er een heel specifieke doelgroep die deze apparaatjes blijft kopen, maar heeft het voor Apple geen focus meer. Apple heeft de iPod classic al jarenlang geen update gegeven, zowel wat innerlijk als uiterlijk betreft. Opvallend is dat Apple de klikwielgames uit iTunes heeft gehaald, waardoor eerder de indruk ontstond dat de iPod classic zou verdwijnen.

Update: beschrijving van iPod classic aangepast met juiste informatie.

Ook weinig aandacht was er voor de iPod shuffle. Dit kleine muziekspelertje zonder scherm blijft verkrijgbaar voor 49 euro bij een capaciteit van 2GB.

Alle nieuwe iPods zijn sinds vlak na de presentatie te koop via de online Apple Store. Wij verwachten dat Apple-retailers in de loop van de week het oude assortiment in hun winkels gaan vervangen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.