photosharing-icloud

iCloud gehinderd door organisatorische problemen

Apple heeft grote interne problemen met iCloud. Er is geen coördinatie, waardoor iCloud Fotobibliotheek te traag van de grond komt.

De ontwikkeling van nieuwe functies van iCloud wordt gehinderd door interne problemen. Vooral bij iCloud Fotobibliotheek is er nog veel te wensen over. The Information spreekt over diepgaande organisatorische problemen, waardoor nieuwe releases maar mondjesmaat uitkomen.

photosharing-icloud

Steve Jobs kwam jaren geleden al op de proppen met Hyperion, de codenaam voor de dienst die uiteindelijk iCloud zou gaan heten. Vooral het synchroniseren van foto’s sprak Jobs aan. Maar ondertussen bevindt de iCloud Fotobibliotheek zich nog in betafase en haalde de beloofde deadline niet. Dat het niet opschiet is te wijten aan Apple’s interne bedrijfsstructuur, zeggen bronnen. Het probleem is dat er geen centraal team is, dat aan de kernfuncties van de clouddienst werkt. Ontwikkelaars werken op eigen houtje en er is geen productmanager die alle ontwikkelingen rond de iCloud Fotobibliotheek coördineert. De teams werken te sterk geïsoleerd van elkaar. Dat het niet op rolletjes loopt, blijkt al uit het feit dat de benodigde Foto’s-app voor de Mac is uitgesteld naar volgend jaar.

Ondertussen gaan de ontwikkelingen traag. De afgelopen dagen gaf Apple gebruikers de mogelijkheid om foto’s handmatig te uploaden naar iCloud.com, maar het werkt alleen voor JPG-bestanden en niet voor alle andere denkbare fotoformaten. Sinds Steve Jobs iCloud in 2011 aankondigde is er te weinig gebeurd, terwijl Apple toch gemotiveerd had moeten zijn om een fantastische dienst neer te zetten. Met MobileMe was het eerder niet gelukt om de klanten blij te krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2014, 23:33
Categorie Diensten
Onderwerp icloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.