icloud-fotos

iCloud Foto’s heeft nu zoomfunctie en fotodelen

iCloud Foto's heeft een zoomfunctie voor foto's gekregen en laat je nu foto's versturen via e-mail. iCloud Foto's is nog in betafase.

iCloud fotos websiteApple’s online fotodienst op iCloud.com heeft een aantal nieuwe functies gekregen. Je kunt nu handmatig inzoomen op foto’s, dankzij een schuifknop linksboven. Er is nog een andere manier om in te zoomen, namelijk door de Option-toets ingedrukt te houden terwijl je de muisknop of trackpad op en neer beweegt. Ook zit er nu de mogelijkheid in om foto’s te delen via e-mail. Voorheen was dat alleen op iOS en op de Mac mogelijk. iCloud Foto’s bevindt zich momenteel nog in betafase.

icloud-fotos-zoomfunctie

Bij het bekijken van foto’s zie je rechtsboven een envelop-icoontje waarmee je de foto kan versturen. Er zaten op die plek al knoppen voor het downloaden, verwijderen en instellen als favorieten. Je kunt meerdere foto’s tegelijk versturen per e-mail, vanuit de Momenten- en Album-weergave. Er geldt bij iCloud Mail een limiet van 20MB. Voor het versturen van grote foto’s kun je het beste gebruik maken van Mail Drop.

icloud-fotos-email

iCloud Foto’s is sinds oktober 2014 toegankelijk voor betatesters. Een losse Mac-app laat nog even op zich wachten. Ondertussen laten de veranderingen wel zien dat Apple druk bezig is om de functies van iCloud als fotoplatform verder uit te bouwen. Aanvankelijk was het bijvoorbeeld nog niet mogelijk om via de webinterface foto’s te uploaden; inmiddels kan dat wel. Maar er zijn nog steeds beperkingen. Je kunt alleen JPEG-afbeeldingen uploaden en video’s worden nog niet ondersteund.

Apple stopte in 2014 met iPhoto en Aperture, de fotosoftware voor consumenten en professionals. De nieuwe Foto’s-app voor Mac zou het ontstane gat moeten vullen met functies die beide doelgroepen aanspreken: zoeken, bewerken, effecten en meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2015, 9:18
Categorie Diensten
Onderwerpen foto's, icloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.