dreeps iphone

Dreeps: wekkerapp met een spelletje

Dreeps is een wekkerapp waarbij tegelijk een poppetje in een RPG allerlei avonturen beleeft. Een aparte ervaring.

Dreeps is misschien wel de meest aparte wekkerapp voor de iPhone. We hadden al wekkers die je uitschelden of wekkers waarbij je iets moeilijks moet gaan doen. Maar toch pakt Dreeps het weer net iets anders aan. Deze app wekt je niet alleen, maar maakt ook een poppetje in de bijbehorende game wakker.

dreeps iphone

Dreeps is in feite een mini-RPG. Zodra de wekker ‘s ochtends afgaat zie je het poppetje ook wakker worden. Naarmate de dag vordert zie je dat het poppetje allerlei avonturen meemaakt. Je hoeft er zelf niet zoveel mee te doen. Af en toe op het scherm tappen om te kijken hoe het met het poppetje gaat, is voldoende. Zodra het poppetje uitgeput is, gaat hij slapen. Liefst op het zelfde moment als jijzelf.

Als wekker is Dreeps een eenvoudige app. Je stelt het alarm in en gaat slapen. Op het ingestelde moment word je wakker gemaakt. Wat Dreeps vooral leuk moet maken, is het meeleven met het poppetje: je wordt gemotiveerd om op te staan, zodat het poppetje weer op missies kan gaan. Dat alles gebeurt in een lollige pixelstijl, met soms wat mysterieuze achtergronden die je fantasie kietelen.

dreeps iphone schuin

De app is gemaakt door een team van drie ontwikkelaars in Tokio. Het leuke is dat het je eigenlijk geen tijd kost. Je hoeft alleen maar te kijken hoe het gaat en bent geen tijd kwijt met allerlei missies die je zelf moet uitvoeren. Maar dat kan ook meteen reden zijn om deze app alweer snel weg te leggen. Het poppetje komt in allerlei omgevingen terecht en ontmoet daar vijanden die hij moet verslaan. Er gebeuren soms verrassende dingen en het verveelt niet snel. De drie Japanners hebben hun best gedaan, maar is het leven van dit poppetje leuk genoeg om je langere tijd te boeien?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2015, 10:33
Categorie Apps
Onderwerp wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.