iCloud fotos website

Foto’s uploaden naar iCloud-fotobibliotheek nu ook via desktop

Je kunt nu vanaf de desktop foto's uploaden naar de iCloud-fotobibliotheek met een nieuwe knop op de betawebsite.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iCloud fotos websiteApple heeft een knop toegevoegd aan de betawebsite van iCloud Foto’s. Door op Upload te drukken kun je nu vanaf je computer foto’s toevoegen aan je iCloud-fotobibliotheek, zodat ze gesynchroniseerd worden met je iPhone en iPad. Het is een belangrijke toevoeging op de website, omdat je tot nu toe alleen foto’s kon bekijken.


De iCloud-fotobibliotheek is een nieuwe betafunctie in iOS 8.1, waarmee je foto’s kunt uploaden naar iCloud. In oktober werd de functie ook alvast toegevoegd aan de betawebsite van iCloud.

De uploadfunctie voor de iCloud-fotobibliotheek is de enige manier waarop je op het moment foto’s vanaf de desktop naar de clouddienst verplaatst. De beloofde iCloud Foto’s-app voor de Mac komt pas in 2015. Op de iPhone en iPad gebruik je de ingebouwde Foto’s-applicatie. Maar dan moet je in iOS wel eerst de betafunctie activeren via Instellingen > Foto’s en Camera > iCloud-fotobibliotheek (beta).

Lees ook: iCloud Drive: wat is het, wat kun je ermee?

Niet alleen iCloud’s betawebsite is voorzien van een nieuwe fotofunctie: de iOS-app iMovie kan na een update ook je iCloud-foto’s bekijken. Daarnaaast kun je gemaakte video’s uploaden naar de clouddienst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2014, 12:25
Categorie Diensten
Onderwerpen foto's, icloud
22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.