iOS 8 toetsenbord iPad Swype

Veegtoetsenbord Swype is Apple’s gratis App van de Week

Swype is Apple's gratis App van de Week. Dit swipe-toetsenbord werkt ook in het Nederlands en leert naarmate je meer gebruikt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Swype NederlandsApple heeft veegtoetsenbord Swype uitgeroepen tot gratis App van de Week. En dat komt mooi uit voor Nederlandse gebruikers, want Swype ondersteunt sinds een paar dagen de Nederlandse taal. Swype wordt gemaakt door Nuance, hetzelfde bedrijf dat ook spraaktechnologie aan Apple levert.

Zoals de naam al aangeeft kun je met Swype woorden typen door over het scherm te vegen. Bovendien kan Swype een passende emoji bij je bericht plaatsen, op basis van de teksten die je tikt. Dit lukt nog niet goed in het Nederlands, maar alle andere functies zijn al wel gewoon te gebruiken. Met Swype kun je snel en foutloos allerlei teksten invoeren op de iPhone en iPad. Bij woorden die wat lastiger herkend worden, zoals persoonsnamen, kun je ook nog gewoon typen. Wat de app extra handig maakt, is dat ‘ie steeds slimmer wordt op basis van de woorden die je gebruikt. Als je wilt kun je veelgebruikte woorden toevoegen aan je persoonlijke woordenboek.

Twijfel je nog welk veegtoetsenbord je gaat gebruiken? Check dan eens onze vergelijking van veegtoetsenborden: Swype, SwiftKey en Path Input

Swype activeren doe je zo

Nu heel veel nieuwe gebruikers Swype gaan proberen, is het wel even handig om nog even uit te leggen hoe het werkt. Na het downloaden van de app moet je het Swype-Toetsenbord activeren via de instellingen van de iPhone of iPad. Dat gaat als volgt: blader naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord en kies Toetsenborden. Swype staat na installatie in het rijtje met toetsenborden van derde partijen. Tik je op de naam Swype, dan krijg je een schakelaar te zien, waarmee je volledige toegang kunt verlenen. Dit zorgt ervoor dat je Nederlandse spellingscontrole kunt gebruiken in de app. Hou er rekening mee dat volledig toegang geven van het toetsenbord mogelijke privacyproblemen met zich kan meebrengen: toetsenborden zoals Swype kunnen je toetsaanslagen registreren. Voor het intikken van wachtwoorden kun je daarom beter even overschakelen naar het normale toetsenbord. Daar komt bij, dat je wachtwoorden waarschijnlijk toch niet met veegbewegingen gaat invoeren.

Lees ook: Alternatieve toetsenborden in iOS 8 installeren en instellen

Wil je het toetsenbord gaan gebruiken, dan druk je op het wereldbol-icoontje van het toetsenbord en Swype komt tevoorschijn. Door het Swype-icoon ingedrukt te houden kun je de instellingen aanpassen, zoals een ander thema of een andere toetsenbordindeling.

Dankzij de kortingsactie bespaar je 89 cent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2014, 12:10
Categorie Apps
Onderwerpen swype, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.