hyperlapse iphone screenshots

Hyperlapse bevat verborgen 1080p videofunctie

Geheime instellingen in Hyperlapse laten je video's in 1080p resolutie opnemen, framerate aanpassen en versneld afspelen.

Hyperlapse van Instagram app icoonDe Hyperlapse-app van Instagram blijkt een verborgen instelling te bevatten, waarmee je versnelde filmpjes in 1080p kunt opnemen. Standaard worden de filmpjes in een resolutie van 720p opgenomen.

Hyperlapse is de video-app van Instagram, waarmee je timelapse-filmpjes kunt opnemen. De video wordt daarbij versneld afgespeeld, zodat het lijkt alsof mensen heel snel bewegen. Trillingen van je hand stabiliseert Hyperlapse automatisch.

Geheime Hyperlapse instellingen

De geheime instellingen van Hyperlapse zijn waarschijnlijk bedoeld voor de ontwikkelaars om nieuwe functies alvast te laten testen, zonder dat ze een aparte betaversie van de app uit hoeven te brengen.

Zo kun je de geheime instellingen bereiken:

  1. Open de Hyperlapse-app.
  2. Tik binnen de app vier keer met vier vingers op het scherm.
  3. Je krijgt nu toegang tot de Labs-functie, met verschillende instellingsmogelijkheden. Eén daarvan is het wijzigen van de resolutie in 1080p.

hyperlapse-labs-settings

Framerate en afspeelsnelheid aanpassen

Behalve de resolutie kun je ook de framerate van Hyperlapse aanpassen, ontdekte de Duitse YouTube-gebruiker ‘hoschdebacha’. Normaal neemt Hyperlapse filmpjes op met een framerate van 30 frames per seconde. Je kunt dit wijzigen naar 24 fps. Het effect is nauwelijks zichtbaar, maar het zorgt wel voor een iets compactere video.

Nog een andere functie die je erbij krijgt: ‘Background Save + Library’. Dit zorgt ervoor dat je video’s automatisch opgeslagen worden in je filmrol, ook als ze nog niet zijn gestabiliseerd.

Tenslotte is er nog de kalibratimodus en de optie ‘Hyperlapse EXTREME’. Die laatste biedt nauwkeurige instelling voor de snelheid waarmee de video wordt afgespeeld. In plaats van de standaardsnelheid kun je normaal kiezen voor 2, 4, 6, 8, 10 of 12 keer zo snel. In EXTREME-modus komen daar 24x en 40x bij.

Lees ook: Review Hyperlapse-app en 10 leuke dingen die je kunt doen met Hyperlapse.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2014, 15:54
Categorie Apps
Onderwerpen hyperlapse, instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.