Foto’s tonen onderdelen nieuwe iPad Air met A8X en Touch ID

Op foto's is de A8X-processor te zien, vermoedelijk bedoeld voor de iPad Air 2. Ook is te zien dat de iPad Touch ID krijgt.

Via de Taiwanese website Apple Club zijn foto’s gelekt van de nieuwe generatie iPad Air, die vermoedelijk op 16 oktober wordt onthuld. De foto’s tonen een A8X-processor, een variant op de A8-processor in de huidige iPhones. Ook bevestigden de foto’s opnieuw dat de volgende iPad-generatie Touch ID krijgt.


apple-club-ipad-2

apple-club-ipad-1

De A8X is een system on a chip (SoC), die waarschijnlijk een iets snellere processor heeft dan de pas verschenen iPhone 6 (Plus). De foto’s tonen ook een bezel (schermrand) en de bron die de foto’s publiceerde beweert dat de volgende generatie iPad Air de beschikking krijgt over 2GB RAM, dubbel zoveel als in de huidige modellen.

Op 16 oktober weten we meer. Dan organiseert Apple een evenement waar de iPad Air 2 wordt aangekondigd, samen met naar verwachting een nieuwe iPad mini en nieuwe iMacs.

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.