Apple-Watch-goud-hoeveel

Hoeveel goud zit er in de 18K Apple Watch Edition?

De prijs van de 18K gouden Apple Watch Edition is nog niet bekendgemaakt, maar er zijn al wel schattingen gemaakt waarmee je de prijs kunt afleiden.

Zolang Apple geen nadere details vrijgeeft over de Apple Watch, gaan mensen zelf wel aan de slag met allerlei schattingen. Zo is er nog steeds niet bekend hoeveel de 18K gouden Apple Watch Edition gaat kosten. Er wordt gesproken over 5.000 dollar, maar de prijs kan ook best een stuk hoger of lager zijn. Greg Koenig, mede-oprichter van Luma Labs, heeft daarom maar eens een berekening gemaakt om te achterhalen hoeveel goud er nodig is om een 42mm gouden Apple Watch Edition te maken.

Apple-Watch-goud-hoeveel

Op basis van een ruwe schatting komt Koenig tot de conclusie dat er 29,16 gram goud nodig is voor de behuizing van de Apple Watch. Op basis van de huidige goudprijs zou dat $853,82 kosten, zonder dat de prijs van de elektronica is meegerekend. De schatting is niet helemaal exact, want wat ontbreekt is bijvoorbeeld het gewicht van de digitale kroon, die trouwens niet van massief goud is gemaakt. Apple heeft ervoor gekozen om de digitale kroon bij de gouden versie te voorzien van verschillende kleurtjes. Ook is geen rekening gehouden met een dunner gedeelte waar het polsbandje aan vast wordt gemaakt. Ter vergelijking: een gouden Rolex Sub kost $38.000, maar daarin is wel voor $4.000 aan goud verwerkt. Zoek je het wat goedkoper, dan kun je bij Tiffany & Co een klokje kopen voor $1450 waarin voor $175 aan goud is verwerkt. De prijs van de Apple Watch ligt daar ergens tussenin.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2015, 13:56
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.