WhatsApp AppBook

Nederlands bedrijf maakt boekjes van WhatsApp-gesprekken

Het Nederlandse AppBook maakt een boekje van je meest memorabele WhatsApp-Gesprekken. Zo kun je ze altijd nog eens uit de boekenkast halen.

WhatsApp AppBookEen WhatsApp-gesprek opslaan is zo gedaan, maar wil je eigenlijk al die intieme gesprekken wel bewaren in de vorm van kille data op je iPhone? Het Nederlandse AppBook denkt van niet, en heeft daarom een alternatief bedacht: voor 15 euro kun je een boekje van 50 pagina’s laten afdrukken, met daarin een door jou geselecteerd WhatsApp-gesprek.

AppBook is bedacht door Nederlander Emmanuel Lokin, die op het idee kwam om een klein boek te vullen met WhatsApp-gesprekken van hem en zijn vriendin. Jaren later hoorde hij dat een vriend de chatgesprekken van een overleden familielid wilde bewaren, en besloot hij samen met die vriend een bedrijf te starten.

AppBook WhatsApp binnenkant

Op het moment is er al een vroege versie van de AppBook-website beschikbaar, maar hier kun je enkel een pdf-versie van je boek maken. Om de officiële druk te beginnen wordt er geld ingezameld op Kickstarter. Door 15 dollar aan het project te doneren, krijg je een boek van 50 pagina’s met jouw chats en daarbij behorende foto’s toegestuurd. Steek je 30 dollar in het project, dan mag je boekje maximaal 250 pagina’s bevatten. De makers willen de WhatsApp-chatboeken vanaf april dit jaar verzenden naar donateurs.

De AppBook heeft nog drie weken de tijd om zijn streefbedrag op Kickstarter in te zamelen, maar daarvoor is niet heel veel nodig: het project moet minstens 5.000 dollar binnenhalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2015, 13:43
Categorie Apps
Onderwerpen kickstarter, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.