iPhone 7 concept met nieuwe AirPods.

Audiochipmaker hint naar oordopjes met ruisonderdrukking voor iPhone 7

De CEO van Cirrus Logic, de audio-partner van Apple, heeft enkele opmerkingen gemaakt die hinten naar oordopjes met ruisonderdrukking, bedoeld voor de iPhone 7. Dit zou eerdere geruchten omtrent deze oordopjes versterken.

iPhone 7 concept met nieuwe AirPods.Als Apple naar verwachting in september de iPhone 7 aankondigt, zal het waarschijnlijk geen verrassing meer zijn dat er geen standaard koptelefoonaansluiting op zit. Geruchten hieromtrent worden steeds hardnekkiger. Apple’s audiochip-partner Cirrus Logic lijkt een stille hint te geven naar nieuwe oordopjes voor de iPhone 7 waarin ruisonderdrukking (noise canceling) verwerkt zit. Deze hints vallen samen met eerdere geruchten omtrent dergelijke oordopjes.

Cirrus Logic verwacht voor 2016 een hoop ruisonderdrukkingtechnologie voor koptelefoons te verkopen. Cirrus’ Jason Rhode laat in hun conference call weten dat er zeker bedrijven zijn die er momenteel over denken om ruisonderdrukking toe te voegen aan koptelefoons of oordopjes; zelfs oordopjes die bij een smartphone geleverd worden. Apple wordt nooit direct genoemd, maar gezien de relatie die Cirrus Logic met Apple heeft, lijkt dit toch een stille hint te zijn naar iPhone 7-oordopjes met ruisonderdrukking. Tegelijkertijd is dit een bevestiging van eerdere geruchten.

Ruis- of geluidsonderdrukking (noise canceling) zorgt ervoor dat het geluid uit koptelefoons of oordopjes een stuk helderder klinkt. De koptelefoon meet welke geluiden jij allemaal om je heen hoort en filtert deze vervolgens zo goed als mogelijk weg. Het is bovendien niet nieuw dat er geruchten zijn omtrent een Apple-koptelefoon met ruisonderdrukking. Niet iedereen is even blij met het feit dat Apple de standaard koptelefoonaansluiting wil gaan verwijderen, want er zijn inmiddels bijna 300.000 mensen die de petitie op SumOfUs.org getekend hebben.

De CEO maakt ook nog een opmerking over het toevoegen van microfoons aan oordopjes. Apple’s huidige EarPods hebben een microfoon, verborgen in de bedieningsknoppen. Cirrus’ CEO Jason Rhode zegt dat zijn bedrijf geschikte microfoons heeft voor zogenaamde non-sealed earbuds. Dit zijn oordopjes zonder rubberen uiteinde die je in je oor moet steken, zoals Apple’s eigen EarPods. Deze oordopjes hebben volgens Jason Rhode de beste vormfactor. Wederom noemt hij Apple niet bij naam, maar de omschrijving doet sterk denken aan Apple’s eigen huidige oordopjes.

Koptelefoons met Lightning-aansluiting

Cirrus Logic is – zo blijkt uit teardowns van o.a. iFixit (zie bijvoorbeeld de interne chips van de iPhone 6s) – al jarenlang een bekende partner van Apple op het gebied van audio. Tijdens de conference call maakte Cirrus Logic CEO Jason Rhode ook andere interessante opmerkingen over toekomstige producten. Zo wordt er ook gesproken over koptelefoons met een Lightning-aansluiting. Deze koptelefoons zijn momenteel al verkrijgbaar, zoals de Philips Fidelio M2L. De CEO geeft niet veel prijs over de plannen van Apple wat betreft een eigen Lightning-koptelefoon, maar hij merkt wel op dat koptelefoonmakers via het Made For iPhone-programma volop gebruik kunnen maken van de Lightning-aansluiting. Hier zouden de chips van Cirrus Logic voor gebruikt kunnen worden. Als Apple inderdaad besluit om geen standaard 3,5mm koptelefoonaansluiting toe te voegen, kan dat positieve gevolgen hebben voor de verkoop van Cirrus Logic-chips die nodig zijn voor de Lightning-aansluiting.

Via 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2016, 14:28
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 7, koptelefoon, lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.