HelloPlant sensor

De HelloPlant-sensor waarschuwt als je kamerplant droog staat

Met HelloPlant krijg je notificaties als je kamerplant water nodig heeft. En met een prijs van €22 is de plantsensor relatief goedkoop.

De HelloPlant is een goedkope plantsensor die €22 kost en in de gaten houdt of je plant zich nog wel lekker voelt. De sensor stuurt notificaties als het weer tijd is om water bij te schenken of te sproeien. Zo hoef je er zelf niet aan te denken.

HelloPlant sensor

Plantsensoren met iPhone-app

Er zijn in de loop van de tijd wel meer plantsensoren geweest. Zo waren we ooit fan van de Koubachi, maar sinds dat product in handen van Gardena terechtkwam kun je ze niet meer gebruiken. Je moet nu bij Gardena een peperduur systeem (jeuj, slechts €1900 euro!) aanschaffen om de sensoren te gebruiken. Niet cool. Parrot maakte de Flower Power, maar is daar alweer een tijdje geleden mee gestopt. En ook de Parrot Pot was geen overtuigend succes en met een prijs van €150 per bloempot niet bepaald een koopje.

Misschien dat HelloPlant nu de redding biedt, al zul je er wel lang op moeten wachten. Via Kickstarter kun je meedoen aan het crowdsourcing-project waarbij je €22 per sensor betaalt. Ze worden pas in maart 2018 geleverd – als alles volgens planning verloopt.

HelloPlant plantsensor is goedkoop

De sensor werkt met een iPhone-app, waarmee je je plant een naam kan geven. Vervolgens bekijk je hoe het groeit. Je krijgt een notificatie als de aarde te droog is en of er wel genoeg licht is. De beoordeling is afhankelijk van het type plant, zodat je niet zelf hoeft na te denken. Je moet bij de aanschaf van je plant wel even kijken wat het precies is, maar daarna regelt HelloPlant alles.

HelloPlant kamerplanten

Je moet natuurlijk wel zelf water erop gooien, dus dit is geen oplossing voor als je vaak op vakantie bent. In dat geval is de eerder genoemde Parrot Pot een betere oplossing, want die heeft kleine sproeiers die de aarde nat houden.

Bekijk het project op Kickstarter. Meedoen is uiteraard op eigen risico. Bovenop de investering van €22 komen nog €5 aan verzendkosten. Meedoen voor twee stuks kost je €43 plus opnieuw €5 verzendkosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2017, 18:39
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, planten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.