Koubachi draadloze plantensensor met iPhone-app nu verkrijgbaar

Koubachi is een plantensensor die draadloos communiceert met een iPhone. De 130 euro kostende sensor is in meerdere bloempotten te gebruiken. Via een iPhone-app lees je licht, temperatuur en vochtigheid af.

bloempot koubachiKoubachi liet afgelopen maart een plantensensor zien. Dit apparaatje steek je in de aarde van de bloempot, nadat je eerst hebt gezorgd voor verbinding met het draadloze netwerk thuis. De sensor meet temperatuur, verlichting en vochtigheid van de aarde. Via een iPhone-app geeft de sensor een schreeuw om hulp, als de plant meer water of mest nodig heeft. Het verplaatsen van de plant is ook een optie, als blijkt dat de plant op een te lichte of te donkere plaats staat. De eerste pre-orders van de Koubachi-sensor worden inmiddels uitgeleverd aan klanten in Europa.

Goedkoop zijn ze niet: een pakketje met één sensor kost 130 euro. In Nederland worden ze verkocht via digigadgets.nl voor 119 euro. De bijbehorende app geeft informatie over het verzorgen van je planten. Gelukkig hoef je niet voor elke plant een sensor aan te schaffen, want je kunt het apparaatje in meerdere bloempotten gebruiken. Voor elke plant maak je vervolgens een profiel aan, om de betreffende plant een tijdje in de gaten te houden. Is de plant weer aangesterkt of gaat alles boven verwachting, dan verhuis je de sensor weer naar een behoeftige plant. Zo heb je met de aankoop van één sensor eigenlijk wel genoeg. Koubachi verkoopt de sensoren via de webshop en via dealers.

Meer info: Koubachi

koubachi

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2012, 7:59
Categorie Accessoires
Onderwerp planten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.