Parrot Flower Power houdt kamerplanten in de gaten

De Parrot Flower Power is een nieuwe plantensensor met app. De sensor waarschuwt wanneer kamerplanten water of mest moeten krijgen. Het is vergelijkbaar met de Koubachi-sensor.

parrot flower powerParrot, bekend van de AR Drone, heeft op CES 2013 nieuwe producten aangekondigd. Een praktisch hulpje is de Parrot Flower Power, een Bluetooth-sensor die het wel en wee van je kamerplanten in de gaten houdt. Je steekt een plastic twijgje in de pot waarna zonlicht, vochtigheid, temperatuur en meststof worden gemeten. Via een app krijg je een melding wanneer het tijd is om water te geven. De app bevat al informatie over 6.000 planten, zodat je de verzorging totaal op de juiste plant kunt afstemmen.


Weet je de naam niet, dan kun je ook op type, kleur en andere eigenschappen zoeken. Een prijs is nog niet bekendgemaakt. De Parrot Flower Power was te zien op de CES, dezelfde beurs waar ooit de AR Drone werd aangekondigd. Dat was toen al een concreet product, maar de Flower Power bevindt zich nog in een iets vroeger stadium. Parrot werkt momenteel aan het project en is van plan om het later dit jaar als commercieel product uit te brengen. De Flower Power is in twee kleuren verkrijgbaar (groen en bruin) en is zowel binnenshuis als buitenshuis te gebruiken. Elke 15 minuten wordt de informatie bijgewerkt en je kunt een oneindig aantal planten via het systeem in de gaten houden.

Het bedrijf is al 18 maanden bezig met het ontwikkelen van het nieuwe product. “We weten dat de toekomst vol van sensoren is en we willen een van de belangrijkste bedrijven zijn die aan deze nieuwe technologie werkt”, zei een Parrot-woordvoerder tegen Mashable. De Koubachi-plantensensor die we eerder op iPhoneclub bespraken ziet er iets stijlvoller uit en is al in de winkel verkrijgbaar. Maar die heeft nog niet de naamsbekendheid gekregen die Parrot al wel heeft.

flowerpower-2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2013, 10:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen auto, parrot
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.