Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Met Vidrio maak je betere uitlegvideo’s op de Mac

Met Vidrio kun je uitlegvideo's en screencasts maken, waarbij je zelf (transparant) in beeld bent. Zo kun je duidelijker iets toelichten.

Moet je regelmatig iets op de Mac uitleggen aan andere mensen? Dan is er de app Vidrio, waarmee je gelijktijdig het beeldscherm kunt combineren met videobeelden van jezelf. Zo kun je tijdens het geven van een demonstratie dingen aanwijzen.


Vidrio voor Mac

Vidrio om uitlegvideo’s te maken

De maker van Vidrio bood zijn app aanvankelijk via de Mac App Store aan, maar nu is hij het zat. Volgens ontwikkelaar James Fisher leverde de Mac App Store te veel verwarring op en is het beter om de app rechtstreeks via zijn eigen website aan te bieden. Vidrio is een gratis download van slechts 3MB.

Hoe het werkt is het beste te zien in onderstaande video. Door het transparante scherm zie je de beelden van jezelf:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Of je nu uitlegvideo’s, screencasts of trainingen op afstand moet geven: met deze gratis app kun je duidelijk uitleggen wat je bedoelt. De FaceTime-camera van de Mac zorgt ervoor dat je steeds duidelijk in beeld bent en dingen kunt aanwijzen. Via de menubalk kun je instellen hoe transparant de beelden moeten zijn en als je tussendoor even wat anders moet doen kun je Vidrio pauzeren. En er zijn hotkeys als je instellingen moet aanpassen, zonder dat je daarmee je presentatie hinderlijk moet onderbreken.

Vidrio instellingen

Binnenkort komt er ook een versie voor Windows aan, zo belooft de maker. Er zijn meer apps waarmee je beeldschermopnames kunt maken, zoals Screenflow 7, maar die bieden je niet de mogelijkheid om tegelijk zelf in beeld te zijn.

Via: iPhone-ticker

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.