iTunes Match-lancering in Verenigde Staten uitgesteld

De Amerikaanse lancering van de muziekdienst iTunes Match lijkt iets langer op zich te laten wachten. Apple zei tijdens zijn keynote dat de dienst eind oktober zou werken, maar de maand is inmiddels gepasseerd.

iTunes MatchToen iTunes Match voor het laatst op een keynote werd besproken, zei Apple de dienst op “eind oktober” in de Verenigde Staten te lanceren. De maand is echter gepasseerd en ook de bèta van iTunes 10.5.1 is verlopen. Een verklaring van Apple ontbreekt nog. MacRumors denkt meer te weten: zo zouden bronnen hebben verklaard dat de lancering slechts een klein beetje is opgeschoven, naar november.

De bronnen van MacRumors zijn er van overtuigd dat iTunes Match op het punt staat om te lanceren. Winkelpersoneel zou al zijn ingelicht over de service, zodat ze weten wat ze aan klanten mogen vertellen.

iTunes Match is een muziekdienst die je iTunes-bibliotheek scant en kijkt over er overlap is met muziek uit de store. Vervolgens krijgen al jouw geripte nummers dezelfde privileges als de gekochte muziek in iTunes, waardoor je ze bijvoorbeeld via iCloud opnieuw kunt downloaden op je iPhone. Voor iTunes Match betaal je $24,99 per jaar.

De oktober-lancering stond in de eerste plaats alleen gepland voor de Verenigde Staten. Bronnen beweerden eerder wel dat Apple de wereldwijde muziekrechtenkwesties op 4 oktober uit de weg wilde hebben, wat er op kan wijzen dat een wereldwijde lancering niet lang op zich kan laten wachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2011, 10:26
Categorie Diensten
Onderwerpen itunes, itunes match

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.