Google Translate-app gaat slimmer live vertalen (update)

Een update voor Google Translate gaat het binnenkort mogelijk maken voor de app om met je mee te luisteren en automatisch gesproken talen te vertalen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Google TranslateEen update voor de Google Translate-app gaat het mogelijk maken om een gesproken taal live te vertalen. Dit schrijft The New York Times De app herkent een taal via de microfoon van de iPhone, waarna er automatisch een vertaling op het scherm wordt getoond.


Update: Google heeft de nieuwe app-versie op 14 januari bevestigd. Hij wordt een dezer dagen uitgebracht in de App Store.

Op het moment kan Google Translate al een aantal gesproken talen vertalen naar tekst op het scherm, maar in de update wordt deze functie slimmer en uitgebreider. Google Translate luistert mee naar gesprekken, herkent de gesproken taal en zet hem om in bijvoorbeeld Nederlandse teksten.

De geplande Google Translate-update lijkt op een nieuwe functie van Skype, die automatische vertalingen bij een gesprek afspeelt. Google’s variant wijkt af door in plaats daarvan teksten op het scherm te tonen.

Een andere nieuwe Google-dienst maakt het binnenkort mogelijk om tekst in de echte wereld te vertalen via je smartphone-camera, aldus The New York Times. Deze functionaliteit doe denken aan de iOS-app Word Lens, die afgelopen jaar door Google werd overgenomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2015, 12:06
Categorie Apps
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.