FishBit houdt je aquarium in de gaten via sensoren en iPhone-app

FishBit is een sensor voor aquariumvissen, die je vanaf een iPhone kunt bedienen. De app geeft realtime notificaties over waterkwaliteit, zuurgraad en meer.

De helft van de aquariumvissen die worden gekocht, gaan al binnen een jaar dood. Daarom bedacht de fabrikant van de FishBit dat het handig zou zijn om een sensor te maken, waarmee je de waterkwaliteit in de gaten kunt houden en floaters (drijvende vissen) vroegtijdig kunt opsporen. De staaf met sensoren gooi je in het aquarium, waarna de zuurgraad (pH), temperatuur en het zoutgehalte via een mobiele app af te lezen zijn. De app is momenteel alleen verkrijgbaar voor iOS. FishBit kan ook advies geven welk type vis het best bij jouw past, op basis van de grootte van het aquarium, de watersamenstelling en de reeds aanwezige vissen.

De naam FishBit is uiteraard afgeleid van Fitbit, de bekende fitnesstracker voor mensen. Maar we zien ook steeds meer ‘fitnessoplossingen’ voor dieren, zoals honden. Bij een vis plak je niet zomaar een sensor op z’n rug, dus zul je het moeten doen met sensoren die vooral de leefomgeving van de vis in de gaten houden. FishBit is nu nog een Kickstarter-project, dat de benodigde financiering van $5000 al binnen heeft. Sterker nog, je kunt het project alleen nog steunen met een donatie.

Het idee achter FishBit is dat een aquarium beheren eigenlijk een vrij intensieve hobby is, waarbij je continu de vinger aan de pols moet houden. Je kunt je vissen tijdens vakanties niet zomaar even overlaten aan de zorgen van een ondeskundige buurman of buurvrouw. Er zit dan niets anders op dan een professional in te huren, maar dat is voor de meeste mensen niet weggelegd. Kan je even niet bij je vissen zijn, dan kun je met FitBit toch de leefkwaliteit in het aquarium volgen en de buurman/vrouw instructies geven wat er moet gebeuren. En als je zelf nog een stuntel bent met het houden van vissen, kun je met deze app met accessoire ook nog wat nieuw inzichten opsteken. De sensoren krijgen stroom via een magnetische houder, die via geleiding de stroom doorgeeft. Realtime notificaties zorgen ervoor dat je nooit meer een vis kwijtraakt en op afstand de verlichting kunt aanzetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2015, 9:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen dieren, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.