Word Lens vertaalt realtime tekst in afbeeldingen via iPhone-camera

Word Lens is een gratis vertaalapplicatie voor de iPhone en iPod touch die tekst kan vertalen die je met de ingebouwde camera van het toestel aanwijst.

Word LensGisteren is een nieuwe applicatie in de App Store verschenen waarmee je volgens de makers realtime tekst in afbeeldingen kunt vertalen. Word Lens is een zogenaamde augmented reality app, die informatie toont in een realistische situatie. De applicatie kan door middel van de camera van een iPhone of iPod touch tekst herkennen, bijvoorbeeld van borden of menu’s, en die vervolgens vertaald op het scherm weergeven.

Momenteel is het alleen mogelijk om van Engels naar Spaans en vice versa te vertalen. De applicatie zelf is gratis, maar de taalpakketten, die de belangrijkste functionaliteit van de app bieden, kosten €3,99 per stuk. De gratis applicatie kan alleen woorden omdraaien en uitwissen.

Ook is het mogelijk om tekst te vertalen door deze zelf in te voeren. De beste resultaten bereik je volgens de makers met duidelijke tekst (straatnaamborden, menu’s etc.). Handgeschreven of gestijlde lettertypen herkent de applicatie niet. Omdat de applicatie een camera met auto-focus vereist, worden alleen de iPhone 4, iPhone 3GS en iPod touch met videocamera ondersteund. Ook wordt minimaal iOS 4 vereist. Onderstaande video laat zien hoe het vertalen middels de applicatie precies in zijn werk gaat.

Downloaden: Word Lens (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2010, 12:27
Categorie Reizen
Onderwerpen camera, engels, spaans, vertalen, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.