Timeful icon

Google gaat smartphone-agenda slimmer maken met Timeful-app

Google gaat de app Timeful gebruiken om slimmer afspraken te plannen via Inbox en Google Agenda.

Google heeft vandaag bekendgemaakt dat ze de iPhone-app Timeful hebben overgenomen. Ze gaan de app en de bijbehorende dienst gebruiken om een slimmere agenda op je smartphone te kunnen aanbieden. Toen we vorig jaar voor het eerst over Timeful schreven, noemden we het een ambitieuze app. Timeful wil namelijk voor je gaan bepalen wanneer je iets gaat doen. Je geeft app aan dat je iets wil plannen, waarna de app automatisch het beste moment voor je uitkiest.

Timeful overzichtNadat je de app hebt opgestart krijg je meteen al een paar suggesties voorgeschoteld, van dingen die je wellicht deze week zou willen doen. Denk daarbij aan een simpele boodschap, of bezoekjes aan de sportschool. Vervolgens kijkt Timeful in je agenda, om te zien wanneer deze activiteiten het best uitkomen. Heb je een vrije middag? Dan is dat misschien hΓ©t moment om weer naar de sportschool te gaan.

Google geeft aan dat mobiele telefoons het makkelijker zouden moeten maken om taken uit te voeren. Ze hebben daarvoor al tools als Gmail, Inbox, Agenda en Docs, die op zich al slimme functies bevatten. Agenda voegt bijvoorbeeld automatisch afspraken toe vanuit Gmail. Maar het kan nog slimmer. Daar gaan ze Timeful voor gebruiken. De dienst van Timeful begrijpt jouw weekschema en gewoontes. Timeful kan daarom veel slimmer bepalen wanneer je bepaalde activiteiten zou willen doen.

Google gaat Timeful toepassen in producten zoals Inbox en Agenda, maar mogelijk ook in andere Google-diensten. De iPhone-app is voorlopig nog gewoon te downloaden uit de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2015, 20:40
Categorie Apps
Onderwerpen activity, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.