The Best Song

The Best Song: Tinder voor het ontdekken van nieuwe muziek

Ben jij je die oude afspeellijsten moe en wil je nieuwe muziek ontdekken? Met The Best Song krijg je liedjes te horen die je, net als bij Tinder, naar links of rechts veegt.
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

Dit keer geen foto’s van mannen of vrouwen die op zoek zijn naar een date, maar albumhoezen van muziek die je naar links of rechts kunt vegen. De gratis app The Best Song laat je op Tinder-achtige manier nieuwe muziek ontdekken. Door je favoriete genres te kiezen geeft de app je suggesties op basis van je eigen muzikale voorkeur. Daarnaast kun je ook playlists aanmaken, bekijken en delen naar Spotify.

The Best Song app screenshotDe app The Best Song heeft zijn naam te danken aan een discussie, waarbij de vraag werd gesteld wat nu eigenlijk het beste nummer van de Beatles is. Aangezien ieders muzieksmaak anders is, kwamen er vanzelfsprekend ook verschillende antwoorden uit. Vanuit dit idee willen de ontwikkelaars je helpen door muziek te zoeken die bij je persoonlijke smaak past. Door verschillende genres te selecteren die je bij je passen, worden nummers voorgeschoteld die je wellicht goed vindt. Net als bij Tinder veeg je datgene wat je niet leuk vindt naar links, en wat je wel aanspreekt naar rechts. Je krijgt per nummer een kort fragment te horen waarop je je keuze kunt baseren.

De app slaat de liedjes die je leuk vindt ook automatisch voor je op in afspeellijsten. Deze kun je gebruiken om de muziek die je hebt geliked nog eens terug te luisteren. Daarnaast kun je de lijst delen naar Spotify, zodat je in plaats van de korte fragmenten ook de volledige versies van de nummers kunt horen. Wie even is uitgekeken op de ontdek-functie, kan ook experts volgen of lijsten met ‘Top Songs’ bekijken om zo aan muzikale tips te komen. Deze lijsten zijn er in verschillende categorieën, zoals een playlist met de beste nummers waarbij een kat op de hoes staat of de beste liedjes met een meisjesnaam in de titel.

Eerder schreven we over de soortgelijke app Choosic, waarmee je ook muzieksuggesties ontvangt door liedjes naar links of rechts te vegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2015, 8:32
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, tinder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.