Timeful icon

Timeful: slimme Agenda-app bepaalt wanneer je afspraken zijn

Agenda-app Timeful bepaalt voor je wanneer je een afspraak of taak het beste kunt uitvoeren, door zoveel mogelijk over je te leren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Timeful iconDe App Store staat vol met Agenda-apps, maar het nieuwe Timeful doet toch een poging om deze markt te veroveren. En met een ambitieuze functionaliteit: Timeful wil namelijk voor je gaan bepalen wanneer je iets gaat doen. Je geeft enkel aan dat je iets wil plannen, waarna de app automatisch het beste moment voor je uitkiest.

Timeful laat er geen gras over groeien. Nadat je de app hebt opgestart krijg je gelijk al een paar suggesties voorgeschoteld, van dingen die je wellicht deze week wil gaan doen. Het gaat hierbij om een simpele boodschap, of een paar bezoekjes aan de sportschool. Vervolgens kijkt Timeful naar je agenda, om te zien wanneer je tijd hebt voor deze activiteiten. Heb je vanmiddag een vrij moment? Dan wordt deze door Timeful wellicht ingevuld met een door jou ingevulde activiteit.

Niet direct slim

In onze eerste tests voelde Timeful nog niet heel slim aan. Wellicht had dat te maken met een relatief lege agenda op de iPhone, waardoor iedere voorgenomen activiteit maar op een willekeurig moment werd gepland. Timeful wordt echter een stuk intelligenter zodra je de instellingen van de app induikt. Daar geef je namelijk aan waar je woont en werkt, hoe lang je werkdagen duren en op welke momenten van de dag je het meest productief bent. Dat geeft Timeful ontzettend veel informatie om je agenda-afspraken mee in te plannen. Ziet Timeful dat je een rustig moment op kantoor hebt op je meest productieve tijdstip? Dan zal de app je een lastiger klus geven.

Timeful overzichtTimeful afspraak maken

Taken en afspraken

Timeful combineert in principe een todo-app met je agenda. In veel gevallen handig, maar er zijn ook agenda-items die je helemaal niet als een taak wil behandelen. Timeful kan je immers niet een tijd suggereren voor een belangrijke sollicitatie, simpelweg omdat je hier op tijd aanwezig voor moet zijn. Gelukkig kun je bij het maken van een taak ook een specifieke tijd invoeren. De app zal deze opdracht dan behandelen als een gewoon agendapunt, waarvoor geen slimme suggesties worden gemaakt.

Wil je dat Timeful een goed moment voor je prikt voor een taak of afspraak, dan heb je alsnog een beetje invloed over het moment. Bij het invoeren van een taak heb je namelijk de keuze uit vandaag, morgen, binnen een week of voor een bepaalde datum.

Pluspunten

  • Niet meer minutieus je agenda inplannen

Minpunten

  • Hoe betrouwbaar is Timeful op lange termijn?
  • Je raakt voor jezelf wel het overzicht kwijt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2014, 18:48
Categorie Productiviteit
Onderwerp activity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.