Google Sync voor iPhone: concurrentie voor MobileMe?

Google heeft zojuist een betaversie van Google Sync for iPhone aangekondigd (en een aantal andere mobiele apparaten). Met Google Sync kun je afspraken synchroniseren met Google Calendar en contactpersonen met Gmail.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Google SyncGoogle heeft zojuist een betaversie van Google Sync voor iPhone en Windows Mobile beschikbaar gesteld. Met Google Sync kun je Google Calendar en je Gmail-contactpersonen eenvoudig synchroniseren met de iPhone. Google Sync was al eerder beschikbaar voor BlackBerry. De synchronisatie is op basis van het SyncML-protocol. Google Sync is een zogenaamde push-dienst, wat betekent dat wijzigingen meteen onderling gesynchroniseerd worden en dat je dus altijd up-to-date bent: of dat nou op je iPhone of op je desktop is.

Meer informatie vind je op deze productpagina. Specifieke instructies voor de iPhone vind je bij Google Sync for iPhone (blader naar beneden voor het onderdeel Sync). Om Sync uit te proberen kun je naar m.google.com/sync gaan.

Vergeet niet een backup van je contact- en agendagegevens te maken voordat je Google laat synchroniseren, want je raakt eventueel aanwezige adressen en contactpersonen die al in je iPhone staan bij de eerste synchronisatieronde kwijt. Van reeds ingestelde foto’s en ringtones bij contactpersonen wordt geen backup gemaakt, dus die zul je later weer opnieuw moeten instellen.

Google Sync kan maximaal 5 verschillende Google Calendars synchroniseren.

Hieronder vind je een video die uitlegt hoe het proces in zijn werk gaat:

We hebben de dienst zelf nog niet kunnen uitproberen, maar zijn razend benieuwd naar jullie ervaringen!

Bron: Official Google Blog en Engadget
Tipgevers: Harold en Tales

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:26
Categorie Apple
Onderwerpen activity, contacten, e-mail, google, mobileme, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.