MIT-studenten presenteren nieuw soort multi-touch

Op de TED conferentie lieten MIT-studenten een gadget van de toekomst zien: de Sixth Sense. Het gaat om een toepassing van multi-touch, dat lijkt op de film Minority Report.

Minority Report Sixth Sense voorbeeldOp de TED conferentie (Technology, Entertainment, Design; 4 t/m 8 februari 2009) worden elk jaar inventieve ideeën op het gebied van technologie, entertainment en design gepresenteerd. Tijdens één van de presentaties dit jaar lieten MIT-studenten een gadget van de toekomst zien: de Sixth Sense.
Deze gadget maakt van elk glad oppervlak een soort multi-touch display, die bestuurd wordt met bewegingen van 4 vingers. De besturing lijkt een beetje op hoe  Tom Cruise de schermen in de film Minority Report gebruikt, zoals op de afbeelding te zien is.

Het prototype, dat in het filmpje gedemonstreerd wordt, heet ‘Wear Ur World’. In het filmpje is te zien hoe de besturing werkt en wat de mogelijkheden zijn van het huidige prototype. Het prototype is gebouwd met een beamer, een webcam en een telefoon. Ergens in het filmpje is te zien dat de gebouwde software om het apparaat te besturen op Mac OS X draait.

Onderdelen van Wear Ur World gadgetWordt dit de gadget van de toekomst? Ik betwijfel het. Wie is er nu zo gek om met een beamer op je borst door de stad op de lokale supermarkt te lopen, om ter plekke even een recept op te zoeken voor vanavond of om plaatjes te schieten van interessante bezienswaardigheden? Handig is het wel, maar in de huidige toepassing zie ik het geen succes worden. In feite is het een nieuw soort smartphone in koelkastformaat, waar je alleen gebruik van kunt maken als je een muur of tafel in de buurt hebt en waarmee iedereen die langsloopt kan zien wat je uitvreet. Wellicht dat Apple dit ooit in een iPhone kan inbouwen als extra feature?

Ik denk niet dat bedrijven als Apple, die tegenwoordig erg afhankelijk zijn van multi-touch, bang hoeven te zijn voor toepassingen als de Sixth Sense in de consumentenmarkt. Een toekomst in de bedrijfswereld lijkt logischer, wat me al weer snel terugbrengt bij de overeenkomsten in de besturing van dit apparaat in vergelijking met de supercomputer uit Minority Report. Vooralsnog dus pure science fiction als je het mij vraagt, maar wel iets om in de gaten te houden voor de gadget freaks onder ons.

Demonstratie van de ‘Wear Ur World’:

Bron: CNet, World Changing

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2009, 11:58
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.