androidpano

Google kondigt Street View-app voor iOS aan – maar het is niet wat je denkt

Google heeft een Street View-app aangekondigd, die in augustus in de App Store verschijnt. Je kunt er sferische foto's mee maken, als je een heel dure camera hebt.

Google heeft een nieuwe Street View-app voor iOS aangekondigd, maar het gaat niet om een app om straatbeelden te bekijken. De app is nadrukkelijk bedoeld om zelf bolvormige foto’s in te sturen. Maar daarvoor moet je wel over een heel speciale camera beschikken.

androidpano

Google’s Street View-app werkt aanvankelijk met slechts twee sferische camera’s, namelijk de NCTech iris360 en de Giroptic 360cam. Om je een indruk te geven hoeveel mensen over zo’n camera beschikken: dat zijn er waarschijnlijk nul. De iris360 (zie foto) kost maar liefst €2000 en is pas vanaf augustus verkrijgbaar. Je kunt er 8K-foto’s mee maken in een hoge dynamische range. De iets goedkopere 360cam is bedoeld voor consumenten en kost $500. Deze camera is in pre-order te bestellen.

iris360De Street View-app zelf is er trouwens ook nog niet. Die komt in augustus beschikbaar in de App Store en vervangt daarbij de bestaande app Photo Sphere Camera, waar je waarschijnlijk nog nooit van had gehoord. Met de nieuwe Street View-app kan iedereen een 360-gradenfoto’s maken en insturen naar Google. Deze worden bij voldoende kwaliteit opgenomen in Google Maps. Voorheen konden alleen geautoriseerde deelnemers foto’s insturen.

Google is van plan om de Views-community over te brengen naar Google Maps. Die operatie moet halverwege augustus gelukt zijn, waarna Views zal sluiten. De zakelijk ingestelde Google Maps Business View zal ook een andere naam krijgen: dat heet straks Street View Trusted. Zoals je ziet: een hoop veranderingen, die de meeste mensen niet direct zullen raken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2015, 23:12
Categorie Diensten
Onderwerpen google, street view

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.