apple-tv-grijs-zilver-goud

‘Geen nieuwe Apple TV tijdens WWDC 2015’

Er komt tijdens WWDC 2015 geen nieuwe Apple TV, beweert de New York Times op basis van informatie van insiders. De deals zijn nog niet rond.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-tv-grijs-zilver-goudHelaas, het lijkt erop dat we ook dit jaar géén nieuwe Apple TV krijgen. Eerder werd alle hoop op een HDTV van Apple al de kop ingedrukt, daarna bleek er ook geen hoop meer dat Apple deze maand een eigen tv-dienst aankondigt en nu lijken ook de kansen op een nieuwe Apple TV te gaan sneuvelen. Volgens een bericht van de New York Times heeft Apple besloten om een aankondiging uit te stellen, omdat het product nog niet ver genoeg is ontwikkeld om te kunnen demonstreren. Dat zeggen mensen die een briefing over de plannen hebben bijgewoond.

Te weinig contentdeals

Een belangrijke factor daarbij is de content. Apple wilde gebruikers van de Apple TV een reeks kanalen aanbieden, met minder aanbod en voor een lagere prijs dan wat je bij de kabelaanbieder krijgt. Maar contentaanbieders zouden nog niet zover zijn, dat ze een deal met Apple kunnen sluiten, om een internetgebaseerde tv-dienst te kunnen aanbieden. Het lukte niet om overeenstemming te bereiken over prijs, rechten en technologiekwesties, aldus de bronnen. We zullen dus nog langer moeten wachten.

Ontwikkelkit voor Watch-apps

Wat Apple dan wel gaat doen? Een ontwikkelkit voor de Apple Watch, zodat ontwikkelaars straks apps kunnen maken die toegang krijgen tot de hartslagmeter en bewegingssensoren. Momenteel kunnen ontwikkelaars niet zoveel doen: er zijn zoveel beperkingen voor de apps, dat ze eigenlijk geen goede gebruikerservaring kunnen bieden. Apps hebben lang nodig om te laden en bieden maar beperkte functionaliteit. Dat moet gaan veranderen als er een uitgebreidere WatchKit SDK beschikbaar komt, waarmee ook native apps kunnen worden gemaakt. Volgens de New York Times is het cruciaal om van de Apple Watch een succes te maken. Apps van derden hebben ervoor gezorgd dat de iPhone en iPad een enorm succes werden en bij de Apple Watch moet iets soortgelijks gebeuren. Het is het eerste nieuwe product sinds Tim Cook het stokje van Steve Jobs officieel overnam als nieuwe CEO.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2015, 14:39
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple tv, wwdc 2015

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.