Google stopt met QuickOffice voor iOS

Google gaat stoppen met Quickoffice voor iPhone en iPad. De gratis apps zullen verdwijnen omdat alles nu in Google Docs en Spreadsheets zit.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

quickoffice-headerGoogle heeft aangekondigd dat ze gaan stoppen met Quickoffice voor iPhone en iPad. De beslissing zat er al aan te komen: tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O maakte het bedrijf nieuwe functies voor Google Docs bekend. Ook lieten ze doorschemeren dat Quickoffice gaat stoppen. Google nam twee jaar geleden Quickoffice over; destijds een van de meest bekende tekstverwerkers op de iPhone en iPad. Je kon er tekstbestanden, spreadsheets en presentaties in veel verschillende formaten mee openen en bewerken. Google gaf destijds al aan dat ze de technologie van Quickoffice zouden gebruiken in hun eigen apps.

quickoffice ipadJe kunt sindsdien Quickoffice als zelfstandige app gratis gebruiken, maar er kwamen wel beperkingen. Zo werd ondersteuning voor andere online opslagdiensten weggehaald, zodat je uiteindelijk alleen nog naar Google Drive kon opslaan. Nu Google Docs en Sheets voor iOS en Android beschikbaar zijn, heeft het voor Google geen zin meer om de losse Quickoffice-apps te ondersteunen. Ze zullen uit de App Store en de Google Play Store worden gehaald. Als bestaande gebruiker kun je Quickoffice nog op je iPhone en iPad blijven gebruiken, maar er zullen geen nieuwe functies meer worden toegevoegd. Quickoffice voor iOS werd in januari 2014 voor de laatste keer geüpdatet. Wie snel is, kan de apps nog snel ophalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 22:35
Categorie Apps
Onderwerpen google, quickoffice

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.