Google Spotlight Stories icon

Google Spotlight Stories laat je panoramafilms op iPhone bekijken

Met Google Spotlight Stories kun je 360 graden-panoramafilms kijken op je iPhone-scherm. Kantel de iPhone om rond te kijken in een film.

Goole Spotlight StoriesGoogle’s nieuwe Spotlight Stories-app laat je op een wel heel bijzondere manier naar films kijken. De app zit namelijk vol met korte films die zijn gefilmd met een panoramacamera, waarin je werkelijk alle kanten op kunt kijken. Kantel de iPhone bijvoorbeeld naar links en je ziet wat er aan de linkerzijde van een shot gebeurt.

Filmmakers experimenteren sinds de introductie van vr-brillen zoals Oculus Rift met panoramafilms. Meerdere camera’s nemen tegelijkertijd op, waardoor werkelijk alles wordt vastgelegd. Spotlight Stories biedt vergelijkbare films, maar dan op het scherm van je iPhone. Een logische ontwikkeling: de iPhone bevat veel van de sensoren die nu al in vr-brillen verwerkt zitten. Het is daarom ook vrij makkelijk om van je iDevice een virtual reality-bril te maken. Het fijne aan Spotlight Stories is dat je geen vr-brilletje nodig hebt, waardoor je gewoon naar het iPhone-scherm kunt kijken.

Spotlight Stories heeft op het moment vier films die je gratis kunt downloaden. Speel je een film eenmaal af, dan kantel je de iPhone om alles te zien dat er precies gebeurt. Het is hierdoor ook leuk om een film meerdere keren te bekijken. Zo kun je de tweede keer bijvoorbeeld je richten op een personage dat je de vorige keer amper hebt gezien.

Je vindt in Spotlight Stories niet genoeg films om avondenlang naar te kijken. De app is eerder bedoeld als een proof of concept, met daarin vier korte films die demonstreren hoe panoramafilms eruitzien. Het is hierdoor vooral een grappige app om even mee te experimenteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2015, 12:47
Categorie Apps
Onderwerpen film, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.