Lenovo Smart Display nachtkastje

Gerucht: ‘Google werkt aan eigen slimme speaker met scherm’

Google werkt momenteel aan een slimme speaker met scherm, als aanvulling op de reeks bestaande Google Home-speakers. Kan Apple nu niet achterblijven?

De Google Home is er inmiddels in verschillende vormen en maten, waaronder de Google Home Mini. Kenmerkend van deze serie slimme speakers is dat ze het allemaal zonder scherm moeten doen, terwijl Amazon met de Echo Show wél een slimme speaker met scherm op de markt heeft. Als het aan de Japanse zakenkrant Nikkei ligt, brengt Google daar later dit jaar verandering in. Google zou namelijk werken aan een eigen slimme speaker met scherm.

‘Nieuwe Google Home met scherm onderweg’

De nieuwe Google Home met scherm zou vergelijkbaar zijn met de Amazon Echo Show, maar maakt daarbij gebruik van de Google Assistent. Google zou nog dit jaar drie miljoen exemplaren willen verschepen. Ondanks het scherm blijft het bedienen met je stem de belangrijkste manier om het apparaat te gebruiken. Dankzij het scherm kun je vermoedelijk wel YouTube-filmpjes afspelen, je agenda bekijken en Google Maps raadplegen. Meer details kon Nikkei op dit moment niet geven, maar de komst van zo’n speaker is mogelijk ook goed nieuws voor Nederlandse iPhone-gebruikers.

Sinds een paar weken is Google Assistent in het Nederlands beschikbaar. In onze review van de Google Assistent kon je al lezen hoe dat bevalt. Hoewel de Google Assistent op dit moment alleen nog in het Nederlands op smartphones te gebruiken is, volgt ondersteuning voor de Google Home-speakers nog dit jaar. Daarnaast is de Google Home ook prima te gebruiken in combinatie met een iPhone. In onze review van de Google Home Mini lees je wat je daar allemaal mee kan doen.

Waar blijft Apple?
De nieuwe Google Home met scherm zal waarschijnlijk andere functies krijgen dan de Google Smart Displays die onlangs aangekondigd werden. De Smart Displays is een nieuw type apparaat, waar de Google Assistent op werkt. Deze schermen worden echter gemaakt door onder andere JBL en Lenovo, terwijl deze aankomende slimme speaker met scherm door Google zelf gemaakt wordt. Nu er steeds meer speakers met scherm verschijnen, is het de vraag waar Apple’s Smart Display blijft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2018, 9:25
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerp google home
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.