Google Search toont voortaan iPhone-applicaties (VS)

Google heeft in de mobiele versie van Google Search de mogelijkheid toegevoegd om makkelijker iPhone- en Android-applicaties te vinden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Google MobileGoogle heeft het in de mobiele versie van Google Search makkelijker gemaakt om iPhone- en Android-applicaties te vinden. Ga je naar Google.com op je iPhone of Android-telefoon en zoek je bijvoorbeeld naar Shazam, dan zal er een extra blokje met app-informatie in beeld verschijnen. De optie werkt voorlopig alleen bij Amerikaanse gebruikers; later zullen andere landen worden toegevoegd. Voor iPhone-gebruikers voegt de nieuwe functie niet zoveel toe, omdat Apple’s iTunes-previewfunctie in de browser de App Store al behoorlijk goed doorzoekbaar maakt.

Voor Android-gebruikers is de situatie anders: Google heeft geen iTunes-achtige desktopclient en ook geen website waarop alle Android-apps te vinden zijn.

Als je de zoekterm ‘download shazam’ intikt in je mobiele browser zul je (als Amerikaan) een zoekresultaat vinden dat is afgestemd op jouw mobiele toestel. Via een speciaal linkje kun je meteen naar de Android Market of naar de App Store gaan. Ook krijg je in één oogopslag te zien wat de prijs, de waardering en het aantal reviews van de app is. De blogposting van Google wekt de indruk dat het alleen om goed gewaardeerde apps gaat.

zoeken shazam

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2010, 15:40
Categorie iOS
Onderwerpen google, mobiel bankieren, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.