Apple haalt widget-applicaties uit de App Store

Apple heeft widget-applicaties zoals My Frame uit de App Store gehaald. Het heeft volgens Steve Jobs te maken met nieuw beleid: apps die hun eigen dashboard maken zijn niet toegestaan.

myframeApple heeft contact opgenomen met enkele ontwikkelaars van widget-applicaties, om te laten weten dat de apps verwijderd zullen worden. Mogelijk heeft dat ermee te maken dat Apple zelf widget-apps wil gaan aanbieden. Eén van hen is Russell Ivanovic, die de app MyFrame (zie afbeelding) zag verdwijnen. My Frame is een applicatie waarbij je allerlei informatie op een centrale desktop ziet.

Denk daarbij aan het weerbericht, een klok, notities, alarm, iPod-bediening, batterijstatus, notificaties voor komende verjaardagen, Twitter-updates en een zelf te kiezen foto als wallpaper (bijvoorbeeld van je kinderen). De app werd verwijderd vanwege nieuw beleid van Apple, dat ontwikkelaars verbiedt om “hun eigen desktop-applicaties” te maken.

Eerder verdedigde Ivanovic nog Apple’s App Store-beleid omdat ze zo duidelijk aangeven wat wel en niet mag. Maar nu hij zijn eigen app zag verdwijnen stapte hij op hoge poten naar Steve Jobs. Hij kreeg daarop als reactie van Jobs: “We are not allowing apps that create their own desktops. Sorry.” Met desktops wordt bedoeld dat je een bureaublad krijgt met allerlei informatie, zoals de Microsoft Gadgets in Windows of het Dashboard in Mac OS X.

ipad dashboardWellicht is Apple van plan om een widgetfunctie in iPhone OS 4.0 in te bouwen. Eerder ontstonden daar bij de iPad al geruchten over omdat standaard-apps zoals Aandelen, Weer en Klok in iPhone OS 3.2 (dat op de iPad draait) waren verdwenen. Een andere verwachting is dat Apple het misschien mogelijk maakt om contactpersonen vanaf de homepage te bellen. Nu kun je al webclips maken van websites die je vaak bezoekt. Een soortgelijke snelkoppeling naar contactpersonen zou ook geïntroduceerd kunnen worden. Om alles overzichtelijk te houden kun je gebruik maken van de nieuwe functie Folders.

Meer info over My Frame is te vinden op shiftyjelly.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2010, 16:21
Categorie Apps
Onderwerp widgets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.