Google Pool Party komt ook naar iPhone

Google Pool Party is een nieuwe fotodienst die binnenkort op de iPhone te installeren is. Betagebruikers met een uitnodiging kunnen de app al installeren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pool party iphoneGoogle is bezig met een eigen foto-app onder de naam Pool Party. Naast een Android-versie, die al in de Android Market verkrijgbaar is, circuleert er ook al een iPhone-versie. Die is echter alleen op uitnodiging te gebruiken, want het bevindt zich nog in een besloten betafase. Bij Pool Party gaat het om delen van foto’s binnen een ‘pool’, een afgebakende groep vrienden. Net zoals je bij Google+ berichten en foto’s deelt met bepaalde kringen is dat ook bij Pool Party het geval. Individuele gebruikers dragen bij aan een groepsalbum.

Je kunt groepsalbums maken en foto’s van je vrienden bekijken, realtime terwijl ze worden geplaatst. Pool Party is ontworpen door Slide, een dochterbedrijf van Google. De app is bedoeld voor groepsuitjes, concerten en verjaardagsfeesten, maar ook voor conferenties. Overal waar meerdere mensen bij elkaar komen en foto’s gaan maken. Filters met grappige effecten zijn niet in de app aanwezig, zoals je de laatste tijd vaak in foto-apps ziet.

TiPB kreeg alvast een preview van Pool Party voor de iPhone. De app is simpel en gratis. Je maakt groepsalbums en krijgt foto’s van vrienden te zien, zodra ze worden gemaakt. De app is zwart, waarbij de namen van je vrienden in verschillende kleuren worden weergegeven. Met pull to refresh kun je de lijst met foto’s vernieuwen. Er zitten ook push notificaties in als je op de hoogte wilt worden gehouden van elke nieuwe foto. Er is ook een webinterface als je even niet je smartphone bij de hand hebt.

pool-party   pool-party

Eén vraag blijft wel: we hebben al Flickr, Facebook, Instagram en Google’s eigen diensten Picasa en Google+. Zitten we nog wel te wachten op opnieuw een dienst om foto’s met anderen te delen?

Je kunt eventueel op poolpartyapp.com een invite aanvragen, maar het kan wel even duren voordat je aan de beurt bent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 11:12
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen feestdagen, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.