PayPal voorspelt einde van portemonnee in 2015

De president van PayPal denkt dat we in 2015 geen portemonnee meer nodig hebben. Alles kan je tegen die tijd digitaal afrekenen.

iphone walletIn een blogposting kondigt PayPal aan dat ze nu 100 miljoen actieve accounts hebben. Misschien was president Scott Thompson iets teveel in feeststemming toen hij zijn posting schreef en daarbij een opmerkelijke uitspraak deed. In 2015 zal digitaal geld overal geaccepteerd zijn, denkt Thompson. Je hebt geen portemonnee meer nodig, van buurtwinkel tot de Walmart-supermarkt, alles gaat digitaal. Dat lijkt nogal optimistisch, maar om te bewijzen dat het nu al mogelijk is heeft PayPal vijf inwoners van San Francisco gevraagd om alleen digitaal geld te gebruiken voor hun uitgaven, waarbij PayPal de rekening betaalt.

We vrezen dat het nog een lastige klus wordt om onderweg een rolletje drop of een pakje sigaretten te kopen, zonder dat je een plastic kaart of contant geld mag gebruiken. Google heeft recent de Google Wallet-applicatie aangekondigd, maar die is nog maar alleen op een beperkt aantal toestellen te gebruiken (zoals de Nexus S) en als je de stad ingaat om te shoppen zul je nauwelijks winkels vinden waar je terecht kunt. De vijf deelnemers zouden kunnen smokkelen door een PayPal-bankpas te gebruiken en te beweren dat ze met PayPal hebben betaald. In Nederland zou je best aardig digitaal kunnen overleven door bezorgmaaltijden, drankjes, bioscoopkaartjes, parkeerkaartjes en ijsjes met MyOrder af te rekenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2011, 13:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen betalen, financieel, paypal, portemonnee

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.