Google ontkent dat Google Now batterij leegslurpt

Google ontkent berichten dat de Google Now-functie de batterij leegslurpt. Omdat de locatiebepaling plaatsvindt met gsm-masten en Wi-Fi-hotspots zou dit minder energie kosten.

Google-Now-TeaserGoogle heeft onlangs de Google Now-functie toegevoegd aan de Google Zoeken-app. Maar al snel kwamen er klachten van gebruikers dat de batterij veel sneller leeg is. De app heeft namelijk locatiedata nodig om te kunnen functioneren. Google heeft nu in een officiële reactie aangegeven dat meldingen van een snel leeglopende batterij “incorrect” zijn. Een woordvoerder geeft aan in een reactie:

We begrijpen de bezorgdheid van mensen als ze het icoon voor locatiediensten actief zien als ze Google Now gebruiken. Veel apps die het icoontje tonen trekken inderdaad de batterij leeg omdat ze zeer nauwkeurig de locatie moeten weten. Google Now is anders gebouwd: het gebruikt gsm-masten en Wi-Fi-hotspots waardoor de impact op de batterij veel lager is. We hebben Google Now voor iOS maanden getest en hebben geen significante impact op de batterij gezien.


Google laat weten dat je het best contact op kunt nemen als je toch problemen met je batterij hebt. Het uitschakelen van locatiegegevens en andere maatregelen is volgens Google dus niet nodig. In de app vind je een knop waarmee je feedback kunt sturen.

Downloaden: Google Search (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2013, 7:00
Categorie Apple
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.