Smart Food Scale: iPad-weegschaal weegt de vitamines in je maaltijd

De Smart Food Scale is een weegschaal die je verbindt met je iPad, zodat je naast het gewicht van een portie ook kunt zien hoeveel vitaminen er in zitten.

Smart Food ScaleEen weegschaal tijdens het koken komt goed van pas als je graag wil weten hoeveel gram je exact in je pan gooit, maar naast gewicht krijg je vrij weinig te weten. De Smart Food Scale hoopt hier verbetering in te brengen: de weegschaal maakt verbinding met je iPad, waarbij je kunt aangeven wat voor ingrediënt je exact aan het wegen bent. Hierdoor krijg je in detail extra informatie te zien, zoals het aantal vitaminen en calorieën in je portie.

De Smart Food Scale staat in verbinding met een online database, waardoor je voor nagenoeg ieder ingrediënt informatie kunt aflezen. Je kunt vanuit de app meerdere ingrediënten bij elkaar optellen tijdens het wegen, zodat je bij een maaltijd bijvoorbeeld kunt zien hoeveel vitaminen er exact in zitten.

Op het moment is de Smart Food Scale slechts een project op Kickstarter. Door daar 94 dollar te doneren, krijg je de weegschaal bij een succesvol project in november 2013 toegestuurd. Dat succes zien wij overigens wel gebeuren: met nog een maand te gaan hebben de makers nog maar ongeveer de helft van hun streefbedrag nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2013, 11:30
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.