Router Google OnHub komt begin 2016 naar Nederland

Google's slimme router, de OnHub komt in het eerste kwartaal van 2016 naar Nederland. De router maakt optimaal gebruik van je WiFi-signaal en is te bedienen via een iOS-app.

Google-OnHub

Google’s slimme router OnHub ligt in het eerste kwartaal van 2016 in Nederlandse winkels. De router is al een tijdje beschikbaar in de Verenigde Staten en werkt ook samen met je iPhone dankzij de Google On-iOS app.


Als je de Google OnHub ziet staan, zou je misschien niet denken dat het een router is. In de donkerblauwe cilinder wordt volgens Google echter hard gewerkt om jou altijd het sterkst mogelijke WiFi-signaal te bieden.

Voorrang voor je apparaten
De OnHub maakt dit mogelijk door de ingebouwde software, die op zoek gaat naar de sterkste WiFi-signalen en apparaten voorrang geeft die op dat moment intensief gebruikt worden. Zo kun je ervoor kiezen om jouw iPhone en MacBook altijd voorrang te geven, zodat je er zeker van bent dat je op die twee apparaten de maximale snelheid benut.

https://www.youtube.com/watch?v=HNnfHP7VDP8

Door regelmatige software-updates wordt de router steeds slimmer en blijft hij bij de tijd, ook op het gebied van beveiliging, zo verzekert Google. De OnHub heeft 1GB aan werkgeheugen, 4GB aan opslagruimte en daarnaast een 1,4GHz dualcore-processor. Ook is er een USB 3.0- en LAN-poort aanwezig.

De dertien antennes in de OnHub zijn op een unieke cirkelvormige manier in de router verpakt, wat ook de signaalsterkte weer ten goede moet komen. De OnHub ondersteunt 802.11b/g/n/ac en is een AC1900-router (technische uitleg), wat inhoudt dat de maximale snelheid begrenst is tot 1900Mbps. De OnHub is verder voorbereid op Bluetooth Smart Ready en klaar voor 802.15.4 (Zigbee) en Weave, een netwerkprotocol voor internet-of-things wat onder andere door de Nest wordt gebruikt.

229 euro?
De Google OnHub komt het eerste kwartaal van 2016 naar Nederland, zo schrijft Droidapp. Een prijs is nog niet bekend, maar in Duitsland gaat de OnHub voor 229 euro over de toonbank. Reken dus voor de Benelux op een soortgelijke prijs.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.