Google Nieuws en weer: Google Nieuws als app

Google News & Weather voor iPhone en iPad is Google Nieuws in app-vorm. Naast landelijk en internationaal nieuws wordt ook lokaal nieuws en het weerbericht ter plaatse getoond.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Google News Weather featuredGoogle heeft vandaag een splinternieuwe app uitgebracht voor de iPhone en iPad. In Google Nieuws en weer kun je een lijst van het dagelijkse nieuws en recente weerberichten bekijken. Update: De app verscheen op dinsdagavond in de Amerikaanse App Store en is nu ook in Nederland te downloaden.

Google News & Weather 2 Google News & Weather 1

Google Nieuws en weer toont nieuws dat op het moment al gelezen kan worden op de Google News-website. Daarnaast is het mogelijk om zelf nieuws aan de app toe te voegen. Dit doe je door een onderwerp te selecteren, maar je kunt ook kiezen voor een locatie. Je krijgt dan alle lokale nieuwsberichten te zien. Naast ieder artikel staat een pijltje, waarmee je een korte introductie van een bericht kunt openen. Bij het testen van de app viel ons op dat sommige sites de desktop- of tabletversie laten zien op de iPhone, al is het onduidelijk of dit te wijten is aan Google of de sites.

Google Nieuws: onderwerp   Google Nieuws: filteropties

Eerder vandaag bracht Google ook een update uit voor Google Chrome op iOS. Hiermee werd de app geoptimaliseerd voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus en kreeg hij 64-bits-ondersteuning. Ook kun je in Google Chrome/iOS nu op slimme wijze in de Google-browser downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2014, 7:28
Categorie Apple
Onderwerpen google, weer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.