OS-X-Yosemite-openingsscherm

Apple brengt tweede Golden Master-kandidaat voor OS X Yosemite uit

Apple heeft een tweede Golden Master van OS X Yosemite uitgebracht, een week na de eerste GM-versie. De update wordt aanbevolen aan alle huidige Yosemite-gebruikers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

OS-X-Yosemite-openingsscherm
Apple heeft een tweede kandidaat voor de Golden Master van OS X Yosemite uitgebracht, bedoeld voor ontwikkelaars en testers. Een week geleden verscheen de eerste Golden Master, met de toevoeging ‘Candidate 1’. Dat wees erop dat er nog wel meer GM-versies beschikbaar zouden komen. Tevens verscheen vanavond Yosemite Public Beta 5, bedoeld voor gewone gebruikers die alvast Yosemite willen proberen.

Apple is lekker bezig vanavond, want eerder vanavond brachten ze ook al een tweede beta van iOS 8.1 uit, bedoeld voor ontwikkelaars.

Om de Golden Master van OS X Yosemite te installeren, moet je wel op de laatste versie van de beta zitten. Heb je deze nog niet geïnstalleerd? Dan moet je de Yosemite-updates in de App Store downloaden totdat je de Golden Master ziet. De Golden Master Candidate 2 van OS X Yosemite heeft versienummer 14A386a (de vorige had versienummer 14A379a).

De publieke versie van OS X Yosemite wordt in oktober verwacht, preciezer gezegd: op 14 oktober.

OS X Yosemite is de nieuwste versie van het OS X-besturingssysteem. Met Yosemite introduceert Apple een vernieuwd uiterlijk dat aansluit op iOS. Daarnaast werkt de Mac nog beter samen met iDevices. Met Continuity kun je telefoongesprekken en sms-berichten op de Mac ontvangen, en met Handoff communiceren iOS- en OS X-apps beter met elkaar.

Apple stelde vlak na WWDC 2014 een beta van OS X Yosemite beschikbaar voor ontwikkelaars. Later werd er ook een publieke versie van de beta uitgebracht. Met de komst van de Golden Master lijkt de ontwikkeling van Yosemite bijna tot een einde te komen – maar het kan best zijn dat er nog een Candidate 3 of 4 uitkomt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2014, 13:52
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen golden master, yosemite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.