Google Maps verkeersinformatie nu ook in Nederland op iPhone

Google heeft gisteren aangekondigd dat onder andere Nederland en 12 andere landen toegang hebben tot hun live verkeersinformatie. Deze is ook te bekijken via de iPhone en iPad.
Leon Verhelst - · Laatst bijgewerkt:

Google Maps live verkeersinformatieVoor een goede routebeschrijving die rekening houdt met het verkeer, was je tot nu toe afhankelijk van TomTom LiveTraffic en soortgelijke diensten. Vanaf nu kan dat een stuk goedkoper: Google heeft aangekondigd dat de live verkeersinformatie nu in 13 extra landen beschikbaar is gekomen, waaronder de Benelux. Ook landen als Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Spanje en Zwitserland mogen ervan genieten. De verkeersinformatie is nu te gebruiken in Google Maps op de desktop (en de website) en ook op smartphones waarop Google Maps staat.

De dienst bestaat al sinds 2008, maar gisteren kwamen er 13 landen bij. De live verkeersinformatie werkt voor alle snelwegen en grotere wegen die in en rondom steden liggen. Voor de kleinere wegen is alleen in Engeland live verkeersinformatie beschikbaar. Wanneer je op de desktop de verkeersinformatie bekijkt heb je ook de mogelijkheid om naar het verkeer te bekijken op een bepaalde dag en tijdstip. Hierbij wordt het verkeer weergegeven zoals het bijvoorbeeld op een doorsnee donderdagmorgen is.

Google Maps route plannen live verkeersinformatie op iOS 5Op je iPhone en iPad kun je het huidige verkeer ook zien, maar wanneer je een route plant zal de routeplanning nog geen rekening houden met het verkeer (ook niet op iOS 5). Uiteraard kun je wel ‘handmatig’ het verkeer omzeilen, met de verkeersinformatie die Google Maps nu biedt. De informatie wordt regelmatig bijgewerkt zodat je het verkeer van de laatste 5 tot 10 minuten te zien krijgt. Lezers met een Android-toestel waarop het experimentele Google Maps Navigation draait hebben wel het voordeel dat ze worden omgeleid wanneer er bijvoorbeeld een file op hun route staat. Laten we hopen dat Google ook snel zo’n app voor de iPhone uitbrengt.

Meer informatie en welke landen er nog meer live verkeersinformatie hebben gekregen kun je vinden op het Google ‘Lat Long Blog‘.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2011, 13:05
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen google, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.