Google Maps: restaurant met foto's

Google Maps laat nu foto’s zien van populaire gerechten

Google Maps krijgt een nieuwe functie erbij. Behalve menu's kun je straks ook foto's zien van de populairste gerechten in een restaurant. Zo ben je beter geïnformeerd als je je bestelling plaatst.

Ben je van plan om in een restaurant een bepaald gerecht te kiezen, maar wil je eerst weten hoe groot de porties zijn? Dan kun je dat in de toekomst in Google Maps bekijken. Je kunt menukaarten bekijken en ziet meteen hoeveel een bepaald gerecht kost. Daarnaast is Google bezig met het automatisch genereren van foto’s van de populairste gerechten. Je kunt dan bestellen door gewoon op de foto te wijzen – handig als je in een land bent waar je de menukaart moeilijk kunt ontcijferen, zoals China of Vietnam.

Foto’s van populaire maaltijden in restaurants

Bij snackbars en toeristische restaurants zie je wel eens een reeks foto’s aan de gevel, zodat je op basis van plaatjes je keuze kunt maken. Datzelfde idee ligt ten grondslag aan de fotofunctie in Google Maps. Het tabblad Menu krijgt een extra onderdeel, dat ‘Popular Dishes’ heet. Google analyseert daarbij de reviews die over een bepaald restaurant zijn gegeven, om de namen van de populairste gerechten te achterhalen. Daarna voegt Google foto’s toe.

Bij Nederlandse horecagelegenheden hebben we de menukaarten ook al wel gezien, maar nog zonder de foto’s (zie hieronder). Het fototabblad op de rechter foto bestond al langer.

Google Maps met menukaart

Google Maps kan op deze manier nog meer een alles-in-een app worden, een zogenaamde superapp.

Het proces gebeurt gedeeltelijk automatisch, maar er komt ook menselijke inbreng aan te pas. Het probleem is namelijk dat veel mensen foto’s zonder bijschrift uploaden, waardoor je maar moet raden om welk gerecht het gaat. Met beeldherkenning zou Google kunnen zorgen dat een bordje pasta ook daadwerkelijk als zodanig wordt herkend. Je kunt als gebruiker met ‘Suggest an edit’ ook een voorstel achterlaten als je denkt dat het bijschrift bij de foto niet klopt. Verder moedigt Google de gebruikers met ‘Add a dish name’ aan om een passende naam bij een gerecht in te tikken.

Google Maps menukaartfotos

De update voor Google Maps is nog maar net beschikbaar gesteld, dus het kan zijn dat jij de menukaarten met foto’s nog niet te zien krijgt. Het zou een goed alternatief kunnen zijn voor restaurant-reviewsites zoals Yelp, Foursquare en TripAdvisor. Verschillende foto’s van een maaltijd worden namelijk gebundeld, waarbij gebruikers ook weer specifieke reviews over dat ene gerecht kunnen achterlaten.

Google Maps menukaart met fotos

Meer Google-nieuws op komst
De komende tijd kun je nog meer nieuws over Google verwachten, want later deze maand vindt Google I/O 2019 plaats, de jaarlijkse ontwikkelingsconferentie als tegenhanger van WWDC. Daar zal het bedrijf laten weten welke nieuwe producten en diensten eraan komen en aan welke vernieuwingen nog wordt gewerkt. Bij Google duurt het meestal wel even voordat die producten daadwerkelijk beschikbaar zijn.

Meer doen met restaurants? Bekijk dan deze tips!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2019, 13:55
Bron Bron 9to5Google
Categorie Apps
Onderwerpen google maps, restaurant
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.