Zo gaat de vernieuwde Google Maps-app eruitzien

Google Maps ziet er binnenkort net even wat anders uit. Zo laat de navigatiedienst meer nuttige info zien, afhankelijk van de gekozen weergave. Ook zijn de kleuren aangepast voor meer onderscheid.

Nieuwe look voor Google Maps.
Google Maps krijgt binnenkort een make-over. Google’s kaartendienst krijgt onder andere nieuwe kleurtjes voor de zogenaamde points of interests (POI’s), zodat je makkelijker kunt zien wat er in je omgeving is. Ook wordt de weergave voor het ontdekken, navigeren en openbaar vervoer aangepast, zodat je de meest relevante informatie ziet voor de bijbehorende stand.

Nieuw design voor Google Maps

Het uiterlijk van Google Maps is in grote lijnen al jaren ongewijzigd gebleven, maar binnenkort komt daar dus verandering in. In de drie weergaven ontdekken, navigatie en openbaar vervoer, zijn de verandering het meest zichtbaar. De kleuren op de kaarten lijken meer op die van Apple Kaarten en is wat overzichtelijker. Ook is de informatie die op dat moment zichtbaar is, relevanter dan voorheen. Zo zie je bij de weergave voor navigeren meer tankstations en bij het openbaar vervoer alle omliggende stations. Onderin de app wissel je met de knoppenbalk tussen de drie standen.

Standen en kleuren voor Google Maps.

Voor alle nuttige locaties gaat Google de kleurenweergave aanpassen. Elke categorie heeft zijn eigen kleuren, zoals oranje voor eten en drinken, blauw voor winkels, rood voor gezondheid en paars voor diensten. Hieronder zie je welke kleuren Google aan de verschillende onderdelen gaat geven. Momenteel hebben bijvoorbeeld musea bruine icoontjes en zijn winkels meer paars. De kleuren komen nu ook meer overeen met Apple Kaarten, al is dat niet bij elke categorie het geval.

Kleuren voor categorieën in Google Maps.

De komende weken worden de vernieuwingen zichtbaar in alle producten en diensten waarin Google Maps gebruikt wordt. Denk aan de Google-app, maar ook Google Earth. Ook andere apps van derden die gebruikmaken van Google Maps, zullen er binnenkort dus iets anders uit gaan zien.

https://www.iculture.nl/tips/google-maps-iphone-ipad/

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 november 2017 om 11:25
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.