Onopvallende portemonnee luistert af via mobiele telefoon

De GSM Spy Wallet is een portefeuille waarmee je gesprekken kunt afluisteren. De onopvallende portemonnee leg je ergens neer en via de telefoon luistert iemand mee.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

gsm-spy-wallet-1Als je tijdens een gesprek met een zakenpartner opeens een onopvallende portefeuille ziet liggen, moet je toch eens wat beter kijken. Misschien is het wel de GSM Spy Wallet, een portefeuille waarmee je mensen kunt afluisteren. Het werkt als volgt: je steekt het huidkleurige oordopje in je oor (tip: laat je haar iets groeien), legt de portefeuille op tafel neer en iemand anders kan op afstand gewoon meeluisteren. Het lijkt een James Bond-toepassing uit de film, maar het komt al voor 65 euro binnen handbereik.


Het kan handig zijn als je tijdens een examen wat extra informatie ingefluisterd wilt krijgen. Of tijdens zakelijke onderhandelingen: de baas luistert op afstand mee en geeft instructies hoe je het beste kunt reageren. Er zit zelfs een SOS-knop op, die je moet indrukken als je bang bent dat de zender wordt ontdekt door draadloze detectors. De batterij gaat vier tot zes uur mee.

gsm-spy-wallet-3

Het is wat onduidelijk waarom het blokje dat je in de portemonnee moet stoppen in huidkleur is uitgevoerd. Zwart zou immers minder opvallend zijn. En je ziet bovendien niet aan deze nepleren portemonnee vast, want elke portemonnee met ruim vak voor biljetten is geschikt. De oplossing werkt alleen als je een simkaartje erin steekt, dus de kosten van het maandelijkse abonnement komen er nog bij. Alleen ben je vermoedelijk niet constant aan het afluisteren, dus een goedkope prepaid-kaart is voldoende.

gsm-spy-wallet-2

Via: RedFerret

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.