Google laat iPhone-apps Tuner en Tuber uit App Store verwijderen

Google heeft Tuber en Tuner voor iPhone uit de App Store laten halen, omdat ze niet voldoen aan voorwaarden van Apple.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tuberAls het gaat om verwijderen van apps gaat, is Apple vaak de bad guy. Apple haalt soms willekeurige apps weg en weigert apps om onduidelijke redenen. Tegelijk blijven potentieel gevaarlijke apps gewoon in de App Store staan en komt Apple pas in actie als websites er massaal aandacht aan besteden, waardoor er een PR-probleem dreigt. We horen eigenlijk weinig over de rol van Google bij het weghalen van iOS-apps. Muhammad Bassio kan er echter over meepraten: hij kreeg van Google het verzoek om de iOS-apps Tuber en Tuners weg te halen uit de App Store. De ontwikkelaar krijgt 7 dagen de tijd om zijn apps te verwijderen.

Tuber en Tuner zijn apps om YouTube-content op de iPhone te bekijken. Ook bij Google blijkt de communicatie niet zo best. Bassio is het niet eens met de vier beschuldigingen van Google en heeft daarom contact opgenomen, maar tot nu toe niets gehoord. Hij heeft daarom de drie apps Tuner, Tuber en Tuber classic uit voorzorg maar uit de App Store gehaald. Google beweert dat de apps YouTube-content downloaden, wat volgens Bassio niet het geval is. Ook heeft Google er moeite mee dat er in Tuner en Tuber geen advertenties worden afgespeeld, maar volgens Bassio is er geen enkele mogelijkheid om ze wΓ©l af te spelen. De ontwikkelaar belooft door te gaan met de ontwikkeling van de apps en hoopt ze na overleg met Google toch weer terug te kunnen brengen in de App Store.

Hieronder zie je Tuber classic en Tuner, twee van de drie apps waar het om gaat. Met Tuber kun je YouTube-filmpjes kijken, terwijl je met Tuner naar muzieknummers kunt luisteren zonder dat je de video te zien krijgt. Op het eerste gezicht lijkt het niet zo’n probleem als Google klaagt, want ze hebben immers geen directe invloed op de App Store en kunnen ook niet eigenhandig iOS-apps weghalen, zoals Apple doet. Maar Google hoeft maar een DMCA-klacht bij Apple neer te leggen en de apps verdwijnen als sneeuw voor de zon.

tuber-classic tuner-for-youtube-music

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:57
Onderwerpen google, video, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.